Netherlands

Disney+ laat abonnees binnenkort samen online films en series kijken

GroupWatch

7 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Beeld © Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Streamingdienst Disney+ voegt binnenkort de optie toe om samen met anderen online naar dezelfde films en series te kijken.

Dat meldt The Verge. 

De nieuwe optie GroupWatch maakt het mogelijk om met maximaal zeven mensen tegelijk naar dezelfde video te kijken. De voortgang wordt bij iedereen gesynchroniseerd, zodat alle kijkers op hetzelfde punt in het programma zit.

De toevoeging moet het makkelijker maken om samen iets te kijken terwijl je fysiek niet in de buurt van elkaar bent. Het  biedt een uitkomst voor de pas aangekondigde coronamaatregelen, waardoor thuis afspreken met veel vrienden niet meer zomaar mogelijk is.

Nu VS, later Nederland

GroupWatch wordt vanaf vandaag in de Verenigde Staten beschikbaar gesteld, maar Nederland moet snel volgen. Disney belooft de optie in de herfst in alle landen met Disney+ aan te bieden.

Disney is niet de eerste die zo'n functie aan een streamingdienst toevoegt. Onder andere Amazon Prime Video kreeg recent de mogelijkheid om online samen met anderen naar video te kijken. Bij andere diensten zijn er plugins voor je webbrowser die hetzelfde mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld Netflix Party.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo kijk je op afstand samen naar Netflix

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi