Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Deze iOS 17 geheimen moet je echt even zien

Apple heeft begin juni iOS 17 onthuld. Met een keur aan grote nieuwe functies, zoals Stand-by waarmee je je iPhone verandert in een veelzijdig klokje en een slimme Dagboek-app. Maar zeg nu zelf: de magie van zo’n nieuwe update, zit hem vaak toch in de kleine, fijne dingetjes. En ook dit jaar zijn er weer volop iOS 17 geheimen!

iOS 17 geheimen

iOS 17 geheimen

iOS 17 geheimen

Die kleine functies en verbeteringen, daar heeft Apple je tijdens de WWDC-keynote niets over verteld – of in ieder geval veel te weinig. Daarom hebben wij de leukste iOS 17 geheimen nu al voor je verzameld en geven we je een kleine sneakpreview hiervan. Heb je de iOS 17 bèta al geïnstalleerd, dan kun je ze natuurlijk meteen uitproberen.

1) Maak het klokje dikker (of dunner)

Sinds iOS 16 al kun je het klokje aanpassen op het vergrendelscherm. De kleur en het lettertype bepaal je zelf, en daar komt nu iets bij: je kunt het klokje dikker (of juist dunner) maken via een nieuwe slider in het aanpassingsmenu.

2) Countdown bij het downloaden van een app

Countdown app store

Countdown app store

Download je een app in de App Store, dan zie je bij het progressiebalkje ook nog exact hoeveel minuten of seconden de download nog duurt. Deze countdown verschijnt overigens alleen bij de wat grotere apps waarbij het downloaden langer duurt dan enkele seconden.

3) Bijsnijden met een tik

Snij bij-knop

Snij bij-knop

Zoom je in op een foto, dan verschijnt er rechtsboven een knop om de foto direct naar dit formaat bij te snijden. De uitsnede die nu al op het scherm te zien is, kun je direct nog wat verfijnen in het bewerkscherm.

4) Huisdier-herkenning

huisdier herkenning

huisdier herkenning

Huisdieren zijn ook part of the family, toch? Naast personen herkent je iPhone daarom nu ook honden en katten. Ze krijgen zelfs een mapje met hun eigen naam in het album ‘Personen’ – dat heet straks overigens ook ‘Personen en huisdieren’. Vogels, knaagdieren en meer exotische types worden helaas nog niet herkend.

5) Direct vanuit Spotlight bedienen

Bedien vanuit Spotlight

Bedien vanuit Spotlight

Als je via Spotlight zoekt naar een bepaalde instelling van je iPhone, verschijnt daarachter direct de schakelaar. Zo kun je dus direct vanuit de zoekfunctie de Vliegtuigmodus (of bluetooth, of een focus, of wat dan ook) activeren of deactieveren.

6) Meer timers tegelijk

Meerdere timers tegelijk

Meerdere timers tegelijk

Je bent aan het koken en de pasta heeft 7 minuten nodig. En dan is er ook nog de geheime saus, en die moet 12 minuten pruttelen. Dat wordt chaos … of toch niet, want vanaf iOS 17 kun je meerdere timers tegelijk instellen. Vergeet niet om ze duidelijk te labelen! Je kunt overigens maximaal honderden (!) timers tegelijk instellen.

7) Nieuwe achtergronden

iOS 17 wallpapers

iOS 17 wallpapers
Heb je de vergrendelschermen van iOS 16 inmiddels helemaal uitgespeeld? In iOS 17 voegt Apple weer een nieuwe variant toe: Caleidoscoop. Daarnaast is er natuurlijk ook de specifieke iOS 17-achtergrond die je ook ziet in de marketingmaterialen van Apple. En onder Astronomie vind je een aantal nieuwe planeten.

Safari-widget

Safari-widget

Apple heeft gesleuteld aan de widgets voor op het thuisscherm, tussen je apps. Safari heeft een nieuwe widget voor het weergeven van je leeslijst. En de widget Klok is vernieuwd: je vindt hierin een extra klokje in een nieuwe stijl.

9) Draai aan de maan

Maan in Weer

Maan in Weer

In de app Weer vind je vanaf iOS 17 ook diverse informatie over de maan. Je ziet de huidige status van de maan, de tijd tot de volgende volle maan, tijden van maansondergang en maansopgang én een maankalender. Nog een geheim: je kunt de grote maan laten draaien!

10) Nieuwe Memoji-stickers

nieuwe memoji-stickers

nieuwe memoji-stickers

In iOS 17 spelen stickers een grote rol en dus verschijnen er ook weer nieuwe Memoji-stickers. Het zijn er drie: aureool, grijnzen en kiekeboe. Gebruik ze bijvoorbeeld om je iMessages mee op te vrolijken.

11) Crossfade muziek

Je kunt straks crossfade aanzetten voor de app muziek. Het einde van het ene liedje loopt daarmee subtiel over in het begin van het volgende en dat luistert prettiger. Voor mensen die de iOS 17 bèta op hun iPhone hebben: bij ons zorgt het activeren van de functie vooralsnog voor vastlopers.

12) Het weer van gisteren

Het weer van gisteren

Het weer van gisteren

Gisterenochtend was die lange sportlegging iets te warm, en vandaag? In de app Weer kun je nu ook terugblikken op het weer van gisteren en het zodoende gemakkelijker vergelijken met de weersomstandigheden van vandaag.

13) Je foto’s keurig recht

Foto waterpas

Foto waterpas

Staan jouw foto’s ook altijd nét iets uit het gelid? Zet dan in ‘Instellingen>Camera’ de schakelaar achter niveau op groen. Bij het fotograferen zie (en voel!) je dan of je je iPhone wel waterpas houdt.

14) Linkjes in Notities

Linkje in Notities

Linkje in Notities

In Notities kun je straks linken naar een website of naar een van je andere notities. Selecteer het woord of deel dat je wilt linken en kies dan in het pop-up menu voor ‘voeg link toe’. Vervolgens is het een kwestie van de url invoeren, of de titel van de notitie.

15) Snel iemands locatie zien

Locatie in berichten

Locatie in berichten

Natuurlijk, bij mensen met wie je je locatie deelt, kun je altijd snel uitzoeken waar ze zijn – bijvoorbeeld via Zoek mijn. Maar nu gaat het nog sneller, want boven een conversatie in Berichten staat nu ook hun locatie (in ieder geval, bij benadering).

16) Wachtwoorden terughalen

Wachtwoorden terughalen

Wachtwoorden terughalen

Heb je een recent een wachtwoord verwijderd en heb je daar nu spijt van? Geen paniek. Voortaan kun je via Sleutelhanger je verwijderde wachtwoorden weer terughalen. Je hebt hiervoor dertig dagen de tijd, pas daarna zijn ze echt verdwenen.

17) ‘Gereed’-knop bij emoji’s

Gereed-knop bij memoji's

Gereed-knop bij memoji's

Zit je ook weleens ‘vast’ als je de emoji-zoekbalk gebruikt? Je moet wel drie keer ergens op tikken om weer terug te keren naar het gewone toetsenbord – en wij hebben eigenlijk nog steeds geen idee waarop je precies moet tikken. Maar nu is er dan eindelijk een ‘Gereed’-knop die je helpt om te ontsnappen!

18) Breid foto’s uit zodat de klok zichtbaar is

Wallpaper verlengen

Wallpaper verlengen

Je hebt een mooie foto, maar hij werkt niet als achtergrond omdat hij deels achter het klokje verdwijnt. Zoom tijdens het instellen van de wallpaper wat uit: je iPhone breidt de foto dan uit aan de bovenzijde.

iOS 17 release

iOS 17 verschijnt dit najaar, we verwachten medio september. Er is iOS 17 ondersteuning voor de iPhone XS en nieuwer. De bètaversie van iOS 17 voor ontwikkelaars is nu al beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de update en alle iOS 17 features? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: