Modewinkel Bas de Wit op het Vijf Meiplein in Leiden is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de derde keer in korte tijd het doelwit van een ramkraak geweest. De auto waarmee de gevel is geramd, is teruggevonden, mogelijk mét de hele buit kleding erin. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Volgens de eigenaar van de winkel is het waarschijnlijk dezelfde groene Toyota die ook bij de andere twee ramkraken op zijn winkel werd gebruikt.

De ramkraak werd donderdag op vrijdagnacht door twee verdachten gepleegd. Eén met een groot postuur, de ander kalend. Door de inzet van Burgernet, een helikopter en veel politie is de auto teruggevonden in de Beethovenstraat in Leiden. De politie wil dit niet bevestigen omwille van het onderzoek.

Bas de Wit, eigenaar de gelijknamige kledingzaak, vertelt dat de Toyota eerder gestolen was van een 'dame op leeftijd'. De auto werd vervolgens op 8 januari en afgelopen nacht weer gebruikt voor de ramkraken bij de winkel op het Leidse Vijf Meiplein, zo zegt De Wit tussen de lege rekken in zijn winkel.

Impact op je privéleven

"Ze waren heel gericht op zoek naar de winterjassen met een bepaald prijskaartje", zegt De Wit. "Iedereen kan online precies zien wat voor kleding we hebben, dus dat is makkelijk." De winkel is goed verzekerd, maar daarmee is het leed niet geleden. "Het heeft zo'n impact op je privéleven. 's Nachts lig ik te waken of er weer een telefoontje komt over een inbraak. De zin in het ondernemen vergaat me zo wel."

De Wit had al een aanvraag lopen bij de gemeente voor paaltjes voor de gevel. "Maar voor deze ramkraak zijn ze dus te laat."