Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Denemarken laat zich ondanks nieuwe goals Højlund verrassen in Kazachstan

Door onze sportredactie

Denemarken heeft zondag een gevoelige 3-2-nederlaag tegen Kazachstan geleden in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. Rasmus Højlund leek met twee goals opnieuw de grote man te worden, maar gaf de 0-2-voorsprong weg.

Højlund scoorde in de 21e en 35e minuut en vooral zijn openingsgoal was mooi. De twintigjarige spits van Atalanta passeerde de keeper van Kazachstan met een bekeken balletje.

Met zijn goals vestigde Højlund opnieuw de aandacht op zich. Donderdag had hij Denemarken bij de start van de EK-kwalificatie met een hattrick aan een 3-1-zege op Finland geholpen.

Zijn goals tegen Kazachstan bleken echter niet genoeg. Zo'n twintig minuten voor tijd maakte Baktiyar Zaynutdinov de 1-2 uit een penalty, waarna Askhat Tagybergen (86e minuut) en Abat Aimbetow (89e minuut) de sensatie compleet maakten. Aimbetow werd die in de extra tijd nog van het veld gestuurd.

Bij Denemarken kwamen met invallers Rasmus Kristensen en Mohamed Daramy twee spelers met een Eredivisie-link in actie. Sterspeler Christian Eriksen ontbrak door een blessure.

Ondanks de nederlaag is er nog weinig aan de hand voor Denemarken in groep H, waarin Slovenië, Noord-Ierland en San Marino de andere tegenstanders zijn. De beste twee gaan naar het EK.