Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Demonstranten beklimmen gebouw Staatsbosbeheer en kleuren vijver groen

Demonstranten van Extinction Rebellion zijn bij een demonstratie op het gebouw van Staatsbosbeheer aan Smallepad in Amersfoort geklommen. Ook kleurden zij het water in de vijver tegenover het gebouw groen. "Rebellen laten zien hoe groen wassen werkt."

De demonstranten willen dat Staatsbosbeheer de samenwerking met Shell beëindigt. Volgens Extinction Rebellion zijn de investeringen van Shell in hernieuwbare bronnen slechts een kleine druppel op een steeds warmer wordende plaat. Ook zijn ze nog altijd een belangrijke oorzaak van de klimaatcrisis, zeggen de demonstranten.

"Wij begrijpen niet dat een semi-overheidsorganisatie als Staatsbosbeheer samenwerkt met een door de rechter veroordeeld bedrijf vanwege milieuschade", schrijft Extinction Rebellion. "Shell meet zich een groen imago aan door samen te werken met Staatsbosbeheer. Dat is greenwashing."

boa's

Met spanddoeken op het gebouw, een groene vijver en het beklimmen van het gebouw willen de demonstranten hun standpunt duidelijk maken. Volgens een omstander wordt de groep demonstranten steeds groter.

"De politie is ter plekke geweest maar het was rustig, dus ze zijn weer vertrokken. Nu zijn er boa's om te zorgen dat de situatie rustig blijft", zegt een woordvoerder van de politie.