Netherlands
This article was added by the user Thomas Williams. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Democraten vragen techbedrijven bewijzen van Russische misdaden op te slaan

Vier Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben aan topmensen van YouTube, TikTok, Twitter en Facebook gevraagd om materiaal op te slaan dat als bewijs kan dienen van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne. Dat melden Amerikaanse media.

De wetgevers verzoeken de socialemediabedrijven om "content te signaleren of aan te merken als mogelijk bewijs van oorlogsmisdaden en andere wreedheden". Vaak worden beelden van oorlogsmisdaden van de platforms geweerd en blijven ze nog slechts tijdelijk opgeslagen in de systemen van techbedrijven, voordat ze helemaal worden verwijderd.

De democraten vragen nu om dit soort beelden langer te bewaren. In internationale rechtbanken kunnen de foto's en video's uiteindelijk als bewijsmateriaal van Russische wandaden dienen.

YouTube, TikTok, Twitter en Facebook hebben nog niet gereageerd op het verzoek. Woensdag werd door een Oekraïense procureur-generaal voor het eerst sinds de invasie van Oekraïne een Russische soldaat vervolgd wegens oorlogsmisdaden. Het proces werd aangekondigd op Facebook.