Netherlands

Deal over overname Yarden ketst af: DELA ziet te veel risico’s

Uitvaartverzekeraar DELA ziet af van de overname van branchegenoot Yarden. Met die vorig jaar aangekondigde deal wilde het bedrijf Yarden, dat in financiële problemen verkeert, de reddingsboei toewerpen. Maar juridisch gesteggel over een financiële verplichting van Yarden aan honderdduizenden polishouders maakt de deal voor DELA te riskant.

„Het is enorm spijtig dat de overname nu niet kan doorgaan”, zegt algemeen directeur Edzo Doeve van coöperatie DELA. „Maar als coöperatie zonder winstoogmerk dienen wij de belangen van onze leden voorop te stellen. En dat is precies wat wij nu doen, want de onzekerheid bij Yarden is niet in het belang van onze leden.”

Yarden verkeerde al enige tijd in financiële problemen door de aanhoudende lage rente en was daarom op zoek gegaan naar een koper. Ook besloot het bedrijf in de zomer van 2019 om zijn uitvaartverzekeringspakket voor 390.000 verzekerden te versoberen. Sommige polishouders hebben zich hiertegen verzet. De rechter stelde ze onlangs voorlopig in het gelijk.

Dit zorgt voor veel onzekerheid bij alle circa 1 miljoen leden van Yarden, stelt DELA. Het kan volgens de coöperatie nog jaren duren voordat de rechtmatigheid ervan juridisch is getoetst. DELA heeft besloten om die onzekere ontwikkeling niet af te wachten.

Yarden laat in een eerste reactie weten het besluit van DELA te betreuren. Wat de gevolgen voor het bedrijf precies zijn, is nog onduidelijk. „We gaan ons nu beraden op vervolgstappen.”

Football news:

Liverpool speelde voor het eerst op nul in de eerste twee ronden in de Champions League groep
Felix scoorde twee goals voor Red Bull. Alleen Aguero was jonger toen hij in de Champions League speelde voor Attico, waar hij twee doelpunten scoorde in een groepsfase. De Portugezen scoorden tegen de Oostenrijkers op de leeftijd van 20 jaar en 252 dagen. Alleen Sergio Aguero was jonger dan Felix in de geschiedenis van de Madrid club toen hij een dubbele in het toernooi deed. Argentinië was toen 20 jaar en 106 dagen oud
Rybus about 1:2 met Bayern: Loko probeerde voetbal te spelen, niet alleen zitten in de verdediging en schop de bal naar voren
Real Madrid is de vierde in de groep. We verloren tot de 93e minuut na het dubbele van onze zoon tyuram (hij begon in Barcelona)
Het is belangrijk om niet te imponeren, maar te scoren. Een andere kracht van de Loco naar de woorden van Nikolic na de wedstrijd
Andre Villas-Boas: de stad heeft een miljard uitgegeven en de coach is een fenomeen. Marseille heeft geen geld voor Guardiola, dus je hebt AVB en zijn tactiek
Miranchuk bleef in de reserve van Atalanta voor de tweede wedstrijd in een Rij