Netherlands

De verliezende finalist van ‘Wie is de mol?’ is bekend na bloedstollende finale

Hoewel de definitieve uitslag van het populaire programma ‘Wie is de mol?’ nog even op zich laat wachten, werd tijdens de spannende finale zaterdagavond wel een klein tipje van de sluier opgelicht.

Let op: spoilers

SBS6-verslaggever Charlotte Nijs, oud-voetbalster Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en actrice Renée Fokker schopten het vorige week tot de finale. Schrijver Splinter Chabot mocht de finale helaas niet meer meemaken.

In de voorlaatste aflevering voerden de drie finalisten de laatste opdrachten uit in Tsjechië. Zo moesten ze een mijn in en waren ze in de weer met steps en mountainbikes.

‘Ben jij de mol?’

Het meest spannende moment van de aflevering kwam toch wel tijdens de laatste avond. Charlotte, Roxanne en Renée dineerden samen en vroegen aan elkaar of ze de mol waren. Meer dan wat speculaties en vragende blikken leverde dat niet op. Aan het eind van de uitzending sprak presentator Rik van de Westelaken de drie deelneemsters persoonlijk toe, voordat ze de laatste test moesten maken. Die finaletest bestaat veertig vragen over het gedrag en de identiteit van de mol. De uitslag daarvan bepaalt wie de winnaar is van het populaire programma.

De verliezende finalist

Charlotte en Rocky dachten dat Renée de mol is. Renée zelf stemde op Rocky. Dat bleek toen de vrouwen de test aan het maken waren. Het was Rik die aan het eind een tipje van de sluier oplichtte. Hij maakte de verliezende finalist bekend. Charlotte is niet de mol en ook niet de winnaar van het spel. Wie wel de mol is, doet Rik volgende week uit de doeken.

Vrouwenfinale

Het is voor het eerst sinds 2012 dat er alleen vrouwen in de finale staan. In dat jaar was Anne-Marie Jung de mol, Hadewych Minis de winnaar en Liesbeth Staats de verliezend finalist.

Ruim 3 miljoen kijkers

Wie is de mol? begin januari trok ruim drie miljoen kijkers, de best bekeken opening ooit. Maar laten we eerlijk zijn, het is dan ook een verdomd spannend seizoen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: AVROTROS

Football news:

Het besluit over Euro 2020 wordt vrijdag genomen. Drie steden kunnen uitsluiten
Spelers kunnen niet deelnemen aan de Euro en het WK als ze in de Super League spelen. UEFA President bevestigd
La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar