Netherlands

De verkiezingen komen eraan: wat wil DENK?

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De politieke partij DENK bestaat nog niet zo lang. Bij de vorige verkiezingen kregen ze genoeg stemmen om in de Tweede Kamer te komen. Het is één van de weinige partijen die ook op TikTok zit en daar is de leider van de partij, Farid Azarkan, vaak op te zien.

De partij vindt het goed dat er in Nederland mensen met verschillende culturen wonen. Ze vinden dat mensen gelijk behandeld moeten worden. Het maakt niet uit of je een jongen of meisje bent, welke huidskleur je hebt en in welke wijk je woont. Ze zijn dus tegen discriminatie.

Eerlijke kansen

Ook kinderen moeten eerlijke kansen krijgen, zegt de partij. Daarom moeten kinderen even goed onderwijs krijgen. Het moet niet uitmaken in welke wijk je woont en of je ouders veel geld hebben. In het filmpje hierboven hoor je meer over de partij en Farid Azarkan.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volwassenen kunnen dan stemmen op de politieke partij die volgens hen de beste plannen voor Nederland heeft. De partijen hebben ook plannen voor kinderen.

Daarom stellen we de leiders van de grootste partijen de komende weken aan je voor. Zij vertellen wat hun belangrijkste plan voor kinderen is.

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven