Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De toekomst die millennials willen: Mercedes verkoopt minderwaardigheidscomplexen

Vroeger sloeg je een spaarvarken stuk, telde je de munten en kocht je uit een reeks opties & aankledingen het model, de motor en de luxe functies die met dat bedrag overeen kwamen. Vandaag ga je met een Bitcoin naar de QR-lezer op een bestelautomaat in een pop-up store en krijg je een basisversie van een auto waar je vervolgens tegen bijbetaling van maandelijks abonnementsgeld extra functies voor kunt kopen. Meer motorvermogen, een dashcam, een beter alarmsysteem en - zoals bij Mercedes - zelfs een kleinere draaicirkel (!). Straks kan iedere millennial die geen huis meer kan betalen wel zo'n elektrische Merc kopen, maar als je niet op maandelijkse basis bijbetaalt voor wat ie écht kan, zit je de hele tijd in een auto die altijd en overal laat weten dat je te weinig geld verdient. En niet alleen Mercedes doet dit, bij BMW heeft zelfs de stoelverwarming een prijs. Namelijk vanaf 19 euro per maand. Maar goedverdoeme, een abonnement om je wielen beter te laten sturen zoals in de EQS hierboven, dat is wel peak postmoderne kapitalistische psychologie zeg. De enige burn-out die je met zo'n bak nog kan doen, zit tussen je oren.

Betere verlichting? Maandelijks betalen svp

Mercedes, BMW, ik vind het toch allemaal wat armoedig. De thuishavens voor opgepompte Turken, Chinese cafetariahouders, vastgoedproleten en 'managers' zonder wie de firma in de meeste gevallen beter zou draaien.

Duur, schreeuwerig spul, alles dat modern is moet als 'optie' worden genomen. Niet de elegantie van veel Franse auto's, niet de spetterende schoonheid van de Italiaanse wagens en qua techniek steeds vaker inferieur aan Japanse en Koreaanse auto's. Zelfs de BMW-baas moest eens toegeven dat de motortechniek van Lexus een soort natte droom was voor de BMW-ingenieurs.

Uitgaand van wat er in de Randstad rondrijdt, is dat principe van 'functionaliteit als maandelijks opzegbare service' al heel lang gelden ingevoerd bij de richtingaanwijzers van BMW en Audi.

Dus je hebt de techniek gekocht, maar moet betalen om er gebruik van te maken.
Als de mensen dit gaan betalen, slim van Mercedes.

...'adaptive highbeam assist'... Oftewel sterkere koplampen zoals sommige mensen zeggen.

Koop gewoon hem Mocro -maffia auto. Het is maar een ding. Een mooie Hyundai brengt je ook van A naar B. Of anders gewoon een leuke Skoda. Mercedes en BMW zijn toch een beetje de auto van de doodrijders in de bebouwde kom.

En als je dan een betalingsachterstand hebt verlies je functionaliteiten of in het ergste geval scheurt je waggie zelf terug naar de dealer.

Ja, dit slaat dus echt nergens op. Eerst betalen voor een tyfus dure auto en dan een abonnement om de optimale software aansturing van de technologie te krijgen. Voor een GPS met kaart-updates kan ik het nog enigszins begrijpen dat daar een periodieke betaling aan vast zit. Maar gewoon de optimale licht en wiel bediening hoort gewoon bij de auto.

Ik wacht wel tot dat soort modellen op marktplaats onder de 2000 euro zakken...

REAGEER OOK