Netherlands

De sloop van een varkensbedrijf gefilmd vanuit de lucht

De sloop van een varkensbedrijf van zo’n 6000 vierkante meter, hoe gaat dat in z’n werk? We maakten dronebeelden tijdens de sloop van varkensstallen van de familie Vlemminx aan de Polsdonken in Oirschot. Zij doen mee aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderij. Bekijk hier hoe het sloopbedrijf te werk gaat.

Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Lobke Kapteijns

Eigenaar van het varkensbedrijf, Pieter Vlemminx, vertelde eerder al zijn persoonlijke verhaal over hoe hij de sloop van zijn levenswerk ervaart.

Tijdens het maken van de dronebeelden, zie je hoe twee kraanmachinisten met een kraan de stal afbreken. Van een rigoureuze sloopkogel is geen sprake, de stal wordt heel nauwkeurig stukje voor stukje afgebroken. Je ziet hoe de kraanmachinist iedere balk eruit haalt en opzij legt: alle materialen worden op locatie gescheiden.

Kraanmachinist gaat voorzichtig te werk (foto: Lobke Kapteijns).
Kraanmachinist gaat voorzichtig te werk (foto: Lobke Kapteijns).
Een groot deel van de stallen is gesloopt (foto: TopShots)
Een groot deel van de stallen is gesloopt (foto: TopShots)

Op die manier wil het aannemingsbedrijf zoveel mogelijk materialen hergebruiken (denk aan staal, hout, asbestvrije golfplaten en puin). Want die materialen worden uiteindelijk verkocht en dat levert het aannemingsbedrijf dus geld op.

In een eerder stadium zijn de golfplaten met asbest al van de stal verwijderd, ook het binnenwerk van de stallen is eruit gehaald met als doel zoveel mogelijk te hergebruiken. Het overige bouw- en sloopafval (zoals pvc-leidingen en plastic) gaat uiteindelijk naar een afvalverwerker.

Een groot deel van de stallen is gesloopt (foto: Lobke Kapteijns).
Een groot deel van de stallen is gesloopt (foto: Lobke Kapteijns).

De gemetselde stalmuren veranderen tijdens de sloop in metselpuin en dat wordt op locatie met een zogeheten puinbreker fijngemalen. Dit menggranulaat en kan worden gebruikt als fundering in de wegenbouw.

Acht weken

Het aannemingsbedrijf verwacht in totaal zo'n acht weken bezig te zijn met de sloop.

Het hout uit de stallen kan op een andere boerderij hergebruikt worden (foto: Lobke Kapteijns).
Het hout uit de stallen kan op een andere boerderij hergebruikt worden (foto: Lobke Kapteijns).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...

Football news:

Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona
Simeone over Milaan: spelen met zo ' n club in de Champions League is fantastisch. Het topteam dat de afgelopen jaren is gegroeid