Netherlands

De politie deelde in Friesland in een jaar tijd 2725 coronaboetes uit, de meeste voor het overtreden van de avondklok

Het afgelopen jaar heeft de politie in Friesland in totaal 2725 coronaboetes uitgedeeld. Het grootste deel daarvan is vanwege het overtreden van de avondklok.

De meeste bekeuringen vonden in Leeuwarden plaats, 925. Daarvan waren er 732 voor de avondklok en ook een groot aantal voor het niet houden aan de geldende noodverordening (155). Ook in andere grote gemeenten als Súdwest-Fryslân (319, liefst 240 voor de avondklok) en De Fryske Marren (200) heeft de politie veel mensen beboet. Ook in Smallingerland (303) lag het aantal coronaboetes hoog.

Op de Waddeneilanden lagen de aantallen stukken lager. Op Schiermonnikoog zijn drie boetes uitgeschreven en ook op Vlieland (10), Terschelling (16) en Ameland (30) bleef het in die zin relatief rustig.

In totaal heeft de politie in Nederland in een jaar tijd, gerekend tot en met maart van dit jaar, 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven, 40.555 keer was er sprake van een waarschuwing.

Football news:

Solskjaer op Manchester United ' s schema: dit werd gedaan door mensen die nog nooit voetbal gespeeld op dit niveau. Het is fysiek onmogelijk voor de spelers
Mikel Arteta: Arsenal was meer dominant in de 2e helft, maar waren niet goed genoeg in de 1e
Sulscher bereikte de finale van de Europa Cup voor het eerst als coach. Hij won de Champions League finale met Manchester United als speler
Arsenal bereikte geen finale in een seizoen voor het eerst sinds 2016
Emery is de eerste coach met 5 finales in een Europees Cup toernooi
Villarreal zal spelen in de finale van de Europacup voor de eerste keer
Manchester United verloor voor het eerst in 8 wedstrijden. Er waren 6 overwinningen en een gelijkspel