logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

De Jong gaat voor basisplaats: 'Niet bang voor concurrentie'

Voetbal

16 minuten geleden Aangepast: 4 minuten geleden

Beeld © Pro Shots / Action Images

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

FC Barcelona start de competitie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao. De kans op een basisdebuut voor Frenkie de Jong lijkt groot, al is er veel concurrentie voor de Nederlander. "Als ik daar bang voor was geweest, had ik niet getekend."

Dat zegt de middenvelder in gesprek met El Mundo Deportivo. In de voorbereiding heeft De Jong tot dusverre een goede indruk gemaakt in Spanje. De Jong zelf voelt zich ook al prima thuis bij zijn nieuwe club. "De chemie in het team is goed, ook in de kleedkamer. Ik denk ook dat je dat op het veld ziet. Ik herken het Barça-DNA, omdat het veel lijkt op wat we bij Ajax deden."

Voor concurrentie is De Jong niet bang. "Als je voor Barcelona tekent, dan is het normaal dat er veel concurrentie is. Als ik daar bang voor was geweest, had ik niet getekend. We hebben een aantal topspelers op het middenveld, van wie er slechts drie kunnen spelen. Ik moet zorgen dat ik er daar één van ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Jong had twijfels bij Barça: 'Niet het idee dat ze mij echt wilden hebben'

Mooi voetbal

De Jong wil mensen vermaken met mooi voetbal. "Ik hou echt van de speelstijl van Barcelona. Ik hoop dat we de supporters iedere wedstrijd kunnen laten genieten en dat we mooi voetbal kunnen spelen. Natuurlijk willen we ook prijzen pakken, maar als je bij Barcelona of Ajax speelt hoort mooi voetbal er ook bij. In de geest van Johan Cruijff."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Genieten van deze beelden: Frenkie de Jong geeft voetballes

Themes
ICO