Netherlands

De Giro555-‘collectebus’ rijdt door het land om geld in te zamelen voor Beiroet

Gerelateerd

De dag 4 augustus 2020 zal Sumeya Hamie nooit meer vergeten. Ze was in een...

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is maandag teruggekeerd van de...

Komende vrijdag is er een Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de...

De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is vrijdagochtend begonnen met ruim 5 miljoen euro als startbedrag. “Een prachtige start van de actiedag. Laten we alles op alles zetten om dit bedrag vandaag nog flink te laten stijgen, zodat we nog veel meer slachtoffers van de ramp kunnen helpen”, zei directeur Garance Reus van hulporganisatie Plan International Nederland.

Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Via een livestream wordt rechtstreeks verslag gedaan over het verloop van de dag.

Ontploffing in haven

In de haven van hoofdstad Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats. Er lag zo’n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat in een loods. Er vielen zeker 200 doden, 6000 gewonden en er worden nog honderden mensen vermist. Honderdduizenden mensen raakten dakloos.

De materiële schade wordt geschat op miljarden euro’s.

Giro555-‘collectebus’

De Giro555-‘collectebus’ rijdt vrijdag door Nederland met BN’ers aan boord om aandacht te vragen voor de inzamelingsactie voor Libanon en geld op te halen.

De bus doet onder meer Blaricum, Almere Strand, Naarden, Bussum en Utrecht Leidsche Rijn aan. Vanwege de coronacrisis is het niet zo dat mensen, zoals bij eerdere vergelijkbare acties, met spaarvarkens naar een actiecentrum kunnen komen.

In Studio 47 in Hilversum is een actiecentrum ingericht. Onder de vele BN’ers die zich inzetten voor de inzamelingsactie zijn Natasja Froger, Johnny de Mol en Giel Beelen. Tot middernacht kan de actiedag rechtstreeks worden gevolgd. Het evenement wordt gesteund door Talpa Network, NPO, RTL en Facebook.

ANP/ Redactie

Football news:

Vidal nam afscheid van Barca: trots om dit shirt te hebben gedragen en samen te hebben gespeeld met de grote middenvelder Arturo Vidal heeft zijn pensionering uit Barcelona aangekondigd. Vandaag neem ik afscheid van Barcelona, na twee ongelooflijke jaren in deze geweldige club te hebben doorgebracht. Ik ben erg trots dat ik dit shirt heb gedragen en naast grote spelers en zeer goede mensen heb gespeeld. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, artsen, personeel en grote fans bedanken die me altijd met liefde hebben behandeld
Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster
Semedu verhuist naar Wolverhampton voor 35 miljoen euro. Contract-tot de zomer van 2025
= = Clubcarrière = = Rakitic maakte zijn debuut voor het Kroatische Nationale elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. De 32-jarige middenvelder heeft zijn pensionering uit het nationale team aangekondigd. Hij speelde 106 wedstrijden voor het Kroatische nationale team en scoorde 15 doelpunten. Samen met het team won hij de zilveren medaille op het WK 2018. (') Gedetailleerde statistieken van raki zijn hier te vinden
In de Premier League, het record voor de doelpunten voor het weekend (bijna 5 in elke wedstrijd!). En dit moet nog worden gespeeld door Manchester City