Netherlands
This article was added by the user Stella Cox. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De Gendt wint spectaculaire heuvelrit in Giro, Van der Poel komt net tekort

Thomas De Gendt heeft zaterdag de achtste etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Belg was de sterkste in de sprint van een kopgroep van vier renners. Mathieu van der Poel kwam net tekort en werd zevende.

De achtste etappe voerde het peloton over 153 kilometer van en naar Napels. Onderweg lag slechts één gecategoriseerde beklimming van de vierde categorie, maar het ging de hele dag op en af in het zuiden van Italië.

Direct na de start sprong Mathieu van der Poel weg uit het peloton en kreeg twintig renners met zich mee. Onder hen bevonden zich onder anderen Wout Poels, Thomas De Gendt, Diego Ulissi, Guillaume Martin en Biniam Girmay. Het gezelschap had lange tijd een kleine drie minuten voorsprong.

Op 46 kilometer van de finish ging het voor Van der Poel niet snel genoeg, waarop hij besloot te demarreren. De Nederlander kreeg geen ruimte van zijn medevluchters, waarna De Gendt, Harm Vanhoucke, Davide Gabburo, Simone Ravanelli en Jorge Arcas wel een gaatje wisten te slaan.

Het kwintet pakte zo'n veertig seconden voorsprong, al kon Ravanelli het tempo even later niet meer volgen. Het verschil slonk iets toen Van der Poel op een klimmetje wegreed uit de achtervolgende groep. De kopman van Alpecin-Fenix kreeg Poels, Martin, Girmay en Mauro Schmid met zich mee.

De kopgroep van vier werkte goed samen, maar het bleef spannend tot de finale. Op 3 kilometer van de finish sprongen Van der Poel en Girmay weg uit de achtervolgende groep en zij kwamen nog heel dicht bij de koplopers, maar ze kwamen net tekort. In de straten van Napels sprintte De Gendt vervolgens naar de winst.