Netherlands

De Bijenkorf schrapt 35 banen op hoofdkantoor vanwege coronavirus

Warenhuisketen De Bijenkorf schrapt vanwege het coronavirus 35 banen op het hoofdkantoor. Daar zijn nu nog ongeveer 450 arbeidsplaatsen. Dat doet het bedrijf vanwege de langetermijneffecten van de coronacrisis, waarbij consumenten onder meer vaker online winkelen, geeft De Bijenkorf aan.

Bij het winkelpersoneel besloot De Bijenkorf eerder al te snijden in het aantal arbeidsplaatsen. Dat deed de warenhuisketen door mensen met flexibele contracten en contracten voor bepaalde tijd minder uren te laten werken. Op die manier verdwenen ongeveer 190 van de 2200 arbeidsplaatsen zonder dat gedwongen ontslagen nodig waren.

De populariteit van webwinkelen zet De Bijenkorf ertoe aan meer te investeren dan gepland. In september gaat de Franstalige webwinkel van De Bijenkorf online in Wallonië en later dit jaar ook in Frankrijk.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi