Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De beste smartphones van rond de 500 euro

Door Redactie Tweakers

Voor een nieuwe smartphone kun je dik duizend euro betalen, maar voor een paar honderd euro heb je ook een uitstekend exemplaar. We zetten de beste middenklassers van het moment op een rij.

Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide vergelijking op Tweakers.

Google Pixel 6a

Foto: Google

De Google Pixel 6a is een kleinere, goedkopere versie van de Pixel 6. Met zijn 6,1"-scherm is hij compacter dan veel andere Android-smartphones rond deze prijs. Wat de 6a een aanrader maakt, is dat Google veel van de goede eigenschappen van de duurdere Pixel 6 heeft behouden.

De camera's zijn bijvoorbeeld bijna net zo goed. Dat zit hem vooral in Googles uitstekende beeldverwerking, want de sensors zijn opvallend oud. Dat heeft wel wat impact op de ultragroothoekcamera, met een minder grote hoek dan bij de concurrentie en geen mogelijkheden voor goede macro-opnamen. De Pixel 6a heeft dezelfde krachtige Tensor-chip als duurdere Pixels. Ook heeft deze telefoon een IP67-waterdichtheidsrating, waar de twee andere aanraders hooguit spatwaterdicht zijn.

In plaats van een softwareskin met tierlantijnen staat op de Pixel-telefoons een versie van Android zonder veel extra bloatware. Je krijgt bovendien updates tot medio 2027, waarbij de Pixel 6a nieuwe versies ook eerder kan krijgen dan andere telefoons. Op dit moment is bijvoorbeeld al Android 13 beschikbaar.

Google heeft bij dit toestel vooral bezuinigd op het scherm, dat met zijn 60Hz-refreshrate minder vloeiend reageert. De accuduur is goed, maar het opladen duurt ouderwets lang. Draadloos laden ondersteunt hij, in tegenstelling tot duurdere Pixels, ook niet.

Nothing Phone (1)

Foto: Nothing

De Phone (1) is, zoals de naam al zegt, de eerste telefoon van start-up Nothing. Hij trekt meteen de aandacht met een doorzichtige behuizing met knipperlichtjes. Hoewel het hippe toestel de hype bij de introductie niet helemaal kon waarmaken, is het toch een aanrader, die andere plus- en minpunten heeft dan de Pixel 6a hierboven.

Nothing heeft niet bezuinigd op de laadsnelheid en ook zit er in deze telefoon een 120Hz-scherm. De accuduur is behoorlijk goed, nog wat beter dan bij de Pixel 6a. Misschien komt het door de relatief schone software, waar net als bij de Pixel bijna niets aan toegevoegd is.

Het updatebeleid is minder goed dan bij Google, met ondersteuning tot juli 2026. De camera schiet gemiddelde plaatjes, maar met bovengemiddelde kleurechtheid, en dankzij de aanwezigheid van autofocus op de ultragroothoekcamera schiet je prima macrofoto's.

De Qualcomm Snapdragon 778+-processor is niet zo krachtig als de chips in de andere twee toestellen in dit artikel, maar ondermaats zijn de prestaties zeker niet.

Xiaomi 11T Pro

Foto: Xiaomi

De Xiaomi 11T Pro is in vergelijking met de twee telefoons hierboven een stukje groter, dankzij het ruimere scherm. De behuizing van glas en metaal voelt luxe aan en kan, zoals blijkt uit de IP53-certificering, tegen een spatje water.

De 11T Pro heeft een prima camerasysteem, met een 108-megapixelhoofdcamera, helaas zonder ois, wat de andere twee wel hebben, en de fijne 'telemacro'-camera van 5 megapixel die Xiaomi bij meer van zijn toestellen gebruikt. Het 120Hz-scherm is niet alleen groot, maar ziet er mooi uit en gaat lekker fel.

De Snapdragon 888-chip maakt hem nog sneller dan de Pixel 6a, waarbij je voor minder dan 500 euro een versie met een riante 256GB opslag op de kop tikt. Een leuke partytrick is het ultrasnelle opladen, met liefst 120W. Dat hij dat kan is maar goed ook, want de accuduur is niet zo denderend.

De MIUI-software moet je liggen, en de updatebelofte is ook wat minder dan bij de andere twee modellen: Android-upgrades tot en met versie 14 en vier jaar updates, dus tot september 2025. Mocht de Xiaomi 11T Pro net te duur voor je zijn, dan is ook de Xiaomi 11T nog interessant; die heeft een minder snelle chip en laadt minder rap op, maar is verder vergelijkbaar.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Economie Tech