Netherlands

David mist zijn leerlingen, daarom rent en fietst hij 117 kilometer om hen te zien

BERLICUM - Ruim 42 kilometer hardlopen en 75 kilometer fietsen. Leraar David van Ham (39) uit Berlicum draaide hier donderdag zijn hand niet voor om. Hij wilde zijn 24 mentorleerlingen uit vmbo-3 van het Van Maerlant in Den Bosch met een bezoekje en een paasei een hart onder de riem steken in deze coronatijden. "Ik had hen al een paar weken niet gezien."

"Donderdagochtend ging ik eerst hardlopend langs bij zestien leerlingen", vertelt David. "Dit deed ik samen met mijn vrouw Carla en de kinderen. En donderdagavond volgden nog bezoekjes aan acht leerlingen, die verder weg wonen. Bij hen ging ik langs op de racefiets."

KiKa
David is wel gewend aan fysieke uitdagingen. "Ik ben samen met mijn vrouw en kinderen heel actief voor KiKa, dat zich inzet voor kinderen met kanker", legt hij uit.

"Wij halen daar al een aantal jaren geld voor op. Als tegenprestatie loop ik dan marathons. Mijn laatste marathon zou eigenlijk die van Tokio zijn, maar die ging niet door vanwege de coronacrisis. Dat is balen. Dus ging ik op zoek naar een andere uitdaging en toen dacht ik: hoe mooi is het om deze twee dingen te combineren? Mijn sportieve uitdaging aangaan en meteen bij al mijn mentorleerlingen langsgaan."

Wennen
De coronacrisis heeft het onderwijs ingrijpend veranderd en dat is wennen. Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor David zelf.

"We zitten nu al een tijdje op afstand onderwijs te geven. De leerlingen zitten thuis en doen hun uiterste best om er iets moois van te maken, maar je ziet hen niet. Op afstand is het toch heel anders om onderwijs te geven. Dat was het belangrijkste: mijn leerlingen weer een keertje zien en hen toch even een hart onder de riem steken in deze tijd."

Goud waard
"Nu ben ik wel helemaal stuk", lacht de docent uit Berlicum. "Maar wat was dit tof om te doen! De reacties waren goud waard!"

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

Football news:

De locomotief is een campagne begonnen om hem een brief Pavlovitsj te schrijven! Vandaag verlaat de coach de club
Zorg voor Semed van Barca zou een vergissing zijn. Ouderling over de Catalaanse verdediger
De ervaring van Bazhenov en Sabitov zal nuttig zijn voor Olympus-Dolgoprudny. Bilyaletdinov over de nieuwe club
Alaba praat met Bayern over een nieuw contract: we hebben geen deadline. Terwijl alles rustig is
Kaloshin keerde terug naar Akhmat na een lening bij torpedo
Juve wil dat Barcelona Alenya, Puig of Trinkau opneemt in de deal voor Pjanic
Edgaras Jankauskas: MLS betaalt voor de naam, niet voor wat je op het veld doet