Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dartsbond PDC verbiedt koptelefoons na opzienbarend optreden van Price op WK

Door onze sportredactie

Darters mogen tijdens officiële wedstrijden geen gebruik meer maken van koptelefoons. Dartsbond PDC heeft een regelwijziging ingevoerd, nadat Gerwyn Price een maand geleden op het WK opeens met een koptelefoon op het podium was verschenen.

"Het is voor spelers niet toegestaan om bij het gooien voor de bull en tijdens wedstrijden te spelen met oortjes of koptelefoons op", staat er onder artikel 5.17.4 in het nieuwe regelboek van de PDC. "Het gebruik van onzichtbare oordopjes is wel toegestaan."

De 37-jarige Price kwam tijdens zijn kwartfinale tegen de Duitser Gabriel Clemens (5-1-verlies) aan het begin van de vijfde set met een hoofdtelefoon het podium op. De Welshman deed dat, omdat hij door Duitse fans veelvuldig werd uitgefloten.

Tot de regelwijziging was het voor darters toegestaan om met koptelefoons het podium te betreden. Alleen koptelefoons waarop muziek werd afgespeeld waren verboden.

Verliezend WK-finalist Michael van Gerwen had na de actie van Price al verwacht dat koptelefoons in de ban zouden worden gedaan. "Ik weet ook zeker dat het vanaf het aankomend jaar niet meer mag. Ik denk dat ze er nooit rekening mee hebben gehouden dat een darter überhaupt op het idee zou komen om zoiets te doen", zei de Brabander destijds tegen NU.nl.

Lees meer over:

Darts Gerwyn Price