Netherlands

Darth Vader-acteur David Prowse overleden

De Britse acteur David Prowse (85) is overleden. De voormalige bodybuilder en gewichtheffer werd vooral bekend door zijn rol als de kwade genius Darth Vader in de Star Wars-saga.

Regisseur George Lucas zag de bijna twee meter lange acteur een lijfwacht spelen in de film A Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971) en vroeg hem auditie te doen voor de rol van Darth Vader en Chewbacca. Prowse koos voor de rol van Darth Vader "omdat je je de slechteriken altijd herinnert". De stem van Darth Vader was niet van hem omdat zijn accent uit het westen van Engeland de filmmakers zou hebben afgeschrikt.

Darth Vaders zwaardvechtscènes werden ook niet gedaan door Prowse, maar door zwaardvechter Bob Anderson.

Bekijk hieronder hoe Prowse veranderde in Darth Vader.

Als bodybuilder en gewichtheffer vertegenwoordigde Prowse Engeland begin jaren 60 op de Common Wealth Games. Daar raakte hij naar verluidt bevriend met twee van zijn rivalen, Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno, die de wereld later zou leren kennen als The Terminator en de Hulk.

Voor hij zelf aan de slag ging als acteur was hij al bekend in Hollywoodkringen omdat hij Christopher Reeves hielp bij zijn voorbereidingen voor de fysiek uitdagende rol van Superman.

Prowse had zijn eerste filmrol in 1967 in de James Bondfilm Casino Royale, als het monster van Frankenstein. Een rol die hij later zou herhalen in The Horror of Frankenstein (1970) en The Monster from Hell (1974) van Hammer Film Productions.

May the force be with him, always.

Hij speelde ook in series zoals The Saint, Space 1999, Doctor Who en verscheen meerdere malen in de The Benny Hill Show van de populaire Britse komiek.

Zelf was hij vooral trots op zijn rol als de superheld 'Groene Kruis Man' in de ideële filmpjes voor de verkeersveiligheid van kinderen die werden uitgezonden tussen 1971 en 1990. Voor deze rol kreeg hij in 2000 een koninklijke onderscheiding.

"Hoewel hij beroemd was vanwege het spelen van vele monsters, was hij voor mijzelf en iedereen die hem kende een held", zei zijn agent Thomas Bowington tegen de BBC bij het bekendmaken van het overlijden van Prowse. "May the force be with him, always."

Football news:

De Poolse voetbalbond kondigde het aftreden van Jerzy Bienek aan als hoofdcoach van de nationale ploeg van het land. Sinds juli 2018 is bzhenchek verantwoordelijk voor het Poolse nationale team, ter vervanging van Adam Nawalki na de slechte prestaties van het team op het WK in Rusland. Onder leiding van Bzhenchek speelden de Polen 24 wedstrijden, waarbij ze 12 keer wonnen, 7 keer verloren en vijf keer tekenden. Tijdens het Europees kampioenschap kwam het Poolse nationale team van de eerste plaats, met 25 punten in de kwalificatiegroep. In de Nations League werden de Polen derde in Groep A1
Ik blijf voor mijn familie spelen. Het was belangrijk om de Maradona Cup
Borussia Gladbach tekent Kone tot 2026. De middenvelder finishte het seizoen in Toulouse. Volgens Sky Sport Duitsland zal de speler deze week een contract tekenen met een nieuwe club tot 2026, maar zal hij blijven spelen voor het Franse team tot het einde van het seizoen in bruikleen. Dit seizoen scoorde de 19 -rige 1 doelpunt in 19 wedstrijden in de Franse Tweede Klasse. Meer informatie over de statistieken vindt u hier. Eerder werd gemeld dat het ook door Milaan werd opgeëist
Ik denk niet dat Tuchel ' s ontslag een verrassing was. PSG anticipeerde gewoon op de evenementen
Milaan zal de ondertekening van Mandzukic en Tomori deze week aankondigen. AC Milan staat op het punt om twee deals tegelijk te tekenen, volgens insider Fabrizio Romano. Volgens een bron zal de Rossoneri de ondertekening aankondigen van striker Mario Mandzukic, die een vrije agent is, en Chelsea defender Fikayo Tomori deze week
Leonardo over Messi bij PSG: we zitten niet aan de onderhandelingstafel, maar de voorzitter is gereserveerd. Zo ' n speler staat altijd op onze lijsten
Leonardo op de contracten van Neymar en Mbappe: we gaan ze niet smeken om te blijven. Maar Ik heb een goed gevoel