Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dallinga trefzeker bij Ligue 1-debuut voor Toulouse

Thijs Dallinga heeft zondag een onvergetelijk Ligue 1-debuut beleefd bij Toulouse. De topscorer van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen nam de openingstreffer voor zijn rekening in het duel met OGC Nice. Het werd uiteindelijk 1-1.

Dallinga, die overkwam van Excelsior, was een van de liefst drie landgenoten aan de aftrap bij Toulouse. Branco van den Boomen en Stijn Spierings stonden eveneens in de basis bij de thuisploeg, die vorig seizoen op overtuigende wijze promoveerde naar het hoogste niveau.

De van AZ overgekomen Marokkaans international Zakaria Aboukhlal begon op de bank, maar viel halverwege de tweede helft in.

Van den Boomen maakte de afgelopen seizoenen naam als assistkoning en ook zondag speelde hij een belangrijke rol als aangever. Op aangeven van de middenvelder sloeg Dallinga na twintig minuten toe door goed voor zijn man te komen en vervolgens af te ronden. Bij Nice stonden Pablo Rosario en Calvin Stengs aan de aftrap. Laatstgenoemde was met een schot op de lat dicht bij de gelijkmaker.

𝐃𝐀𝐋𝐋𝐈𝐍𝐆𝐀! 🌟 De Nederlander heeft slechts 20 minuten nodig om te scoren voor zijn nieuwe ploeg 🔥 De oud-Excelsior speler tikt de voorzet landgenoot Branco van den Boomen goed binnen... een heerlijke Nederlandse goal dus! 👀 💥 #ZiggoSport #Ligue1 #TFCOGCN

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de treffer van Thijs Dallinga.

Vervanger Stengs zorgt voor gelijkmaker

Na de hervatting drong Nice aan en het was zomeraanwinst Aaron Ramsey die een punt redde voor de ambitieuze bezoekers. De Welshman, die net in het veld was gekomen voor Stengs, plaatste de bal in het dak van het doel. Vlak na die treffer werd Dallinga vervangen bij de thuisploeg.

Eerder dit weekeinde kwamen onder meer AS Monaco, Paris Saint-Germain en het Olympique Lyonnais van Peter Bosz allemaal tot winst in de Ligue 1.

Bekijk hier het programma, de stand en de uitslagen in de Ligue 1