Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Curaçao verliest vlak voor duel met wereldkampioen Argentinië van Canada

Door onze sportredactie

Curaçao heeft in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Canada. Twee dagen voor de bijzondere wedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië verloor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini het Nations League-duel met de WK-ganger met 0-2.

Curaçao kwam al na ruim twintig minuten op achterstand door een treffer van Jonathan David. Vervolgens incasseerde RKC-speler Jurriën Gaari zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en maakte Cyle Larin er 0-2 van voor Canada. Daar bleef het bij in Willemstad.

Voor Curaçao staat deze interlandperiode vooral in het teken van de oefeninterland tegen Argentinië. De eilandbewoners spelen dinsdagnacht (Nederlandse tijd) in het Argentijnse Córdoba tegen de regerend wereldkampioen van aanvoerder Lionel Messi.

Ook dat duel belooft de nodige emoties los te maken. Vrijdag speelde Argentinië in de hoofdstad Buenos Aires tegen Panama zijn eerste wedstrijd na de wereldtitel en daar zorgden de ruim 80.000 fans voor een onvergetelijke avond.

Messi werd als een held onthaald toen hij met zijn drie zoons voor de wedstrijd op het veld liep. Daarna zongen de toeschouwers het volkslied hartstochtelijk mee, wat Messi tot tranen dreef. Na het duel liepen alle spelers een ereronde met een replica van de wereldbeker in hun handen.

Curaçao bestaat uit voornamelijk bescheiden voetballers uit de Eredivisie. De bekende daarvan is Vurnon Anita van RKC Waalwijk. Ook Eloy Room, Cuco Martina, Richairo Zivkovic en de gebroeders Leandro en Juninho Bacuna komen voor de nummer 86 van de FIFA-ranglijst uit.