Corrie van Gorp brak aan het begin van de jaren zeventig door, toen ze samen met Willem Nijholt optrad in de shows van Wim Sonneveld. Maar Van Gorp was vooral bekend van haar vele optredens in de revue van André van Duin. De actrice, musicalster en actrice overleed donderdag op 78-jarige leeftijd in haar slaap.

Cornelia Elizabeth van Gorp werd op 23 juni 1943 geboren in Rotterdam, als dochter van de in Nederland bekende Piet van Gorp. Hij maakte onder andere furore als onderdeel van het accordeontrio The Three Jacksons.

Van Gorp danste vanaf het einde van de jaren vijftig onder meer bij het Amsterdamse Ballet, het Nationaal Ballet en de Dansgroep Helen Le Clerq. In het begin van de jaren zeventig werd Van Gorp landelijk bekend. Samen met Willem Nijholt trad ze tot twee keer toe op in theatershows van Wim Sonneveld.

Van Gorp straalde vooral in de revue

Corrie van Gorp straalde echter vooral in de revue, samen met André van Duin en de in oktober 2005 overleden Frans van Dusschoten.

In de revues leefde Corrie van Gorp zich samen met Van Duin en Van Dusschoten uit met tientallen hilarische typetjes zoals mevrouw De Bok en met teksten die vaak bol stonden van de dubbelzinnigheden.

De mensen stonden er bij de theaters voor in de rij. De shows, die ook op de televisie waren te zien, scoorden ongekend hoge kijkcijfers.

Dansen, zingen en acteren in films

Van Gorp was van origine danseres. Naast dansen en haar bekende optredens op het toneel, werd ze ook bekend met muziek die ze maakte. In 1978 maakte Van Gorp haar eerste langspeelplaat, met teksten van Tol Hansse en muziek van Clous van Mechelen.

Er zouden nog veel platen en cd's volgen, meestal vol gezongen met carnavalsachtige dijenkletsers. Van Gorp scoorde hits met Jodelahiti Jodelahita, Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter en Alie van de Wegenwacht.

Van Gorp speelde ook nog mee in enkele bioscoopfilms, waaronder Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend. In beide films was ze te zien met André van Duin en Fans van Dusschoten. Van Gorp maakte samen met Van Duin in 2009 een televisie-comeback in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

2009: Stilletjes uit het openbare leven

Na haar comeback op televisie trok Van Gorp zich in 2009 stilletjes terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw de Bok als permanent eerbetoon aan Van Gorp.

Het initiatief voor een eerbetoon kwam van cabaretier Richard Groenendijk die op het idee kwam na een gesprek met Van Gorp tijdens de jubileumvoorstelling van 100 jaar Luxor van Paul de Leeuw. De Leeuw ontving daarin Van Gorp als een van zijn special guests.