Netherlands

Coronel vijfde op de Nordschleife, Guerrieri wint Race 1

WTCR

6 minuten geleden Aangepast: 31 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Esteban Guerrieri heeft vrijdag de eerste WTCR-race van het weekend weten te winnen. Op de Nürburgring Nordschleife pakte de Argentijn in lastige omstandigheden een dominante zege.

In het voorprogramma van de 24-uursrace werken de WTCR-coureurs dit weekend het tweede raceweekend van het seizoen af op de befaamde Nürburgring Nordschleife. Vanwege de lengte van het circuit – ruim 20 kilometer – bestond de openingsrace vrijdag 'slechts' uit drie rondjes, maar vanwege de regenachtige omstandigheden gingen er eerst twee rondjes op het korte GP-circuit achter de Safety Car aan vooraf.

Guerrieri grijpt de leiding

Nadat de Safety Car eenmaal de pits in was gedoken was het Yvan Muller die het veld naar de eerste bocht leidde. De Fransman hield de leiding voor Esteban Guerrieri, terwijl daarachter de Audi van Tom Coronel aansloot op de derde plek.

In de regenachtige omstandigheden zag Guerrieri zijn kans schoon bij het aanremmen van Aremberg. In de hairpin wist de Argentijn buitenom voorbij de Lynk & Co van Muller te gaan om zo met zijn Honda de leiding over te nemen.

Coronel vecht met de Lynk & Co's

Terwijl Guerrieri vooraan een gaatje wist te slaan kwam Muller meteen onder druk te staan van Coronel, die op zijn beurt weer de hete adem voelde van Mullers teamgenoten Thed Björk en Yann Ehrlacher. Naarmate de race vorderde moest Coronel steeds meer in zijn spiegels gaan kijken, waardoor net als Guerrieri ook Muller een klein gaatje wist te slaan.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Hyundai's slaan WTCR-weekend op de Nürburgring over

Bij het ingaan van de laatste ronde gooide Björk zijn blauwe bolide naast de Audi van Coronel, waarna er een touché tussen beide coureurs volgde. Björk nam de derde plek over, terwijl Ehrlacher wist te profiteren van de aanrijding en Coronel terugverwees naar de vijfde plaats.

Guerrieri pakt de zege

In de laatste ronde kwam de eerste plek van Guerrieri niet meer in gevaar, waardoor hij met ruim drie seconden voorsprong de zege kon pakken. Muller kwam als tweede aan de finish, terwijl Ehrlacher in de slotfase dankzij een slipstream op de Döttinger Höhe nog de laatste podiumplek afpakte van Björk. Coronel was niet opgewassen tegen de snellere Lynk & Co's, maar kwam ondanks de nodige problemen met de aandrijving wel nog als vijfde aan de finish.

Coronel tevreden met P5

"We waren net niet snel genoeg", blikte Coronel na afloop terug op de race. "De Lynk & Co's konden goed gebruikmaken van mijn slipstream en de actie van Thed was fair. Ik zag hem aankomen en kon de deur niet helemaal dichtgooien toen hij in de aanval ging."

Ondanks het mislopen van een podidumfinish was Coronel wel tevreden met de vijfe plek: "Zo vroeg in het seizoen wil iedereen gewoon de finish halen en zijn de gevechten iets cleaner. We hebben weer flink wat punten gehaald en ik ben blij met de vijfde plek. Ik had hem graag willen winnen, maar ik moet ook realistisch zijn. In de volgende race ga ik het weer proberen."

Morgen staat de tweede WTCR-race op het programma alvorens 's middags de 24 uur van de Nürburgring begint. Ook daar zal Coronel aan deelnemen.

Een uitgebreid verslag van het WTCR-weekend op de Nordschleife zie je zondagmiddag bij RTL 7.

Football news:

Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler