Netherlands

Coronavirus – Nederlandse Chinese restaurants vragen koks die op vakantie waren in China thuis te blijven

Zeker twintig koks en andere personeelsleden van Chinese restaurants hebben de afgelopen weken op verzoek van hun werkgever geïsoleerd thuis of ‘opgesloten’ gezeten in een vakantiehuisje. Het gaat om medewerkers die recentelijk in China zijn geweest. Dat vertelde directeur Liping Lin van de vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) aan het ANP. De vereniging dringt bij de horecazaken aan om medewerkers in quarantaine te plaatsen in verband met het coronavrius.

Lees ook – Coronavirus ontmoet 1984: Elke Chinees krijgt een eigen QR-code

“Hoewel Chinese restaurants niets extra’s hoeven te doen van de GGD en het RIVM, adviseren wij om het personeel dat uit China terugkomt, voor twee weken te isoleren”, schreef de VCHO al in een nieuwsbrief in januari aan vrijwel alle Chinese eetgelegenheden In Nederland. Dat zijn er zo’n 2200.

Veel personeel is met vakantie gegaan na de drukte van kerst en oud en nieuw. Het zijn vaak Chinese Nederlanders die bij familie op bezoek waren voor het Chinees Nieuwjaar. Lin benadrukt dat het gaat om voorzorgsmaatregelen.

Chinese restaurants krijgen sinds de uitbraak van het virus meer dan eens vragen van bezorgde klanten of de kok bijvoorbeeld recent in China is geweest. Daarnaast werden de laatste tijd steeds meer kwetsende opmerkingen of flauwe grappen gemaakt als gevolg van de virusuitbraak, merkt de vereniging op.

Lees ook – Vraag naar mondkapjes geëxplodeerd, grote schaarste, koop ze daarom nu het nog kan

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO