Netherlands

‘Coronaminister De Jonge stoot enkele taken af om drukte’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid stoot een aantal van zijn taken af vanwege zijn drukke werkzaamheden door de coronacrisis. Op zijn ministerie wordt nu gesproken over een betere verdeling van de werklast. De andere zorgminister Tamara van Ark en staatssecretaris Paul Blokhuis krijgen er dan taken bij. Het kabinet neemt er vrijdag een besluit over, bevestigen ingewijden een bericht van De Telegraaf.

De Jonge heeft na het uitvallen in maart van minister Bruno Bruins van hem de infectieziektenbestrijding overgenomen, bovenop zijn al omvangrijke takenpakket. Sindsdien wordt hij gezien als de coronaminister. Het is niet zo dat De Jonge zich nu alleen maar met corona gaat bezighouden.

De herverdeling is nodig, omdat het niet goed gaat met het coronavirus. Het aantal besmettingen, zieken en doden loopt de afgelopen weken weer gestaag op.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi