Netherlands

Coronamelder op één na meest gedownloade iOS-app in Nederland in 2020

Apple App Awards

17 minuten geleden Aangepast: 17 seconden geleden

Zo ziet de corona-app eruit. Beeld © Dennis Kramer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De corona-app CoronaMelder is de op één na meest gedownloade iPhone-app in ons land dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die Apple vandaag heeft vrijgegeven.

Apple heeft de twintig meest gedownloade iPhone-apps in Nederland in het hele jaar bekendgemaakt. Het bedrijf onthulde de ranglijst tegelijk met de jaarlijkse prijzen die het uitdeelt voor de beste iOS-apps.

De app Coronamelder staat op plek twee in de lijst met meest gedownloade gratis apps in ons land. Alleen Microsoft Teams werd in heel 2020 vaker gedownload: die app bereikte de toppositie doordat veel organisaties door de coronapandemie overgingen op videobellen. Microsoft Teams bleef onder meer concurrent Zoom voor, dat op de vijfde plaats staat.

De Coronamelder is pas sinds september te downloaden en is sinds 10 oktober landelijk in gebruik.

Among Us populairste game

De populairste betaalde iPhone-app van 2020 was The Wonder Weeks, waarmee ouders de eerste weken van een baby kunnen volgen. Het spelletje Among Us was de populairste gratis game, terwijl Minecraft de populairste betaalde titel bleef.

De populairste iPhone-apps in Nederland in 2020:

 1. Microsoft Teams
 2. CoronaMelder
 3. TikTok
 4. DigiD
 5. Zoom
 6. WhatsApp Messenger
 7. Instagram
 8. Google Maps
 9. Houseparty
 10. YouTube
 11. Spotify
 12. Widgetsmith
 13. Tikkie
 14. Vinted
 15. Snapchat
 16. Netflix
 17. Jumbo Extra's
 18. Microsoft Outlook
 19. Disney+
 20. Facebook
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste resultaten CoronaMelder 'voorzichtig positief'

De beste apps van 2020

Apple heeft de app Wakeout uitgeroepen tot de beste iPhone-applicatie van 2020. Hiermee kunnen gebruikers vanuit huis fitnessoefeningen doen aan de hand van bijvoorbeeld video's.

De beste iPhone-game van 2020 is volgens Apple Genshin Impact, een Chinese smartphone-game die vaak wordt vergeleken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ontwikkelaar Mihoyo stak miljoenen euro's in de ontwikkeling van dit gratis spel.

Zoom wint op iPad

De videobel-app Zoom Cloud Meetings gaat naar huis met de prijs voor beste iPad-app, terwijl de game Legends of Runeterra van de makers van League of Legends de beste iPad-game is. 

Agenda-app Fantastical is na een volledig redesign uitgeroepen tot de beste Mac-app van het jaar, terwijl streamingdienst Disney+ de hoofdprijs op de Apple TV in de wacht sleept.

Apple Arcade

Apple deelde ook een prijs uit voor de beste game op zijn eigen dienst Apple Arcade, die ging naar Sneaky Sasquatch. In dit komische avonturenspelletje sluip je langs kampeerders en eet je bijvoorbeeld hun voedsel op.

Volgens de techreus was Sonic Racing de meest gespeelde game op Apple Arcade, gevolgd door het Zelda-achtige Oceanhorn 2. Pac-Man Party Royale staat op de derde plek.

Football news:

Setien eist 4 miljoen euro compensatie van Barca. Het ontslag van Valverde kostte de club 11 miljoen
Twee Cornell spelers testten positief voor coronavirus na de wedstrijd met Barca
Mbappe eindigde als eerste op de Ligue 1 goalscoring lijst en scoorde 13 goals in 17 optredens. Hij brak de reeks van 4 wedstrijden zonder goals
Holand scoorde 27 goals in zijn eerste 28 Bundesliga-optredens. Hij is de tweede persoon om dit te doen
Sevilla probeert Papa Gomez te tekenen, Monchi is in gesprek. Atalanta wil hem verkopen aan een club die niet uit Italië komt.Alejandro Papu Gomez kan zijn carrière in La Liga voortzetten
Holand scoorde 14 goals in 13 Bundesliga wedstrijden dit seizoen
Neymar speelt zijn 100ste wedstrijd voor PSG. = = Clubcarrière = = Neymar begon zijn carrière in de 21e Ronde van de Ligue 1 tegen Montpellier. Hij speelde 61 keer in de Ligue 1 wedstrijden, speelde 25 wedstrijden in de Champions League, 6 in de Franse Cup, 6 in de League Cup en nog twee in de Franse Super Cup