Netherlands

Corona zet streep door afhandeling proces over gijzeling

Corona heeft vrijdag een streep gezet door de afhandeling van een proces bij de rechtbank in Almelo over een extreem gewelddadige gijzeling vorig jaar. Advocaat Yehudi Moszkowicz van een van de twee hoofdverdachten liet bij het begin van de zitting telefonisch weten dat hij coronaverschijnselen heeft en daardoor verstek moest laten gaan. Daarop werd de zaak tegen zijn verdachte aangehouden en verschoven naar volgende week.

Ook de zaak van de andere hoofdverdachte kon niet behandeld worden. Hij kon door rugklachten niet in de rechtbank verschijnen. Zijn zaak zal waarschijnlijk niet eerder dan volgend jaar worden behandeld door capaciteitsgebrek bij de rechtbank.

Een derde verdachte hoorde het Openbaar Ministerie vrijdag vrijspraak voor hem vragen. Volgens het OM is hij op de dag van de gijzeling wel in de woning geweest waar deze plaatsvond, maar staat niet vast dat hij aan de gewelddadigheden heeft deelgenomen.

Bij de gijzeling in mei vorig jaar zou een man een nacht lang zijn vastgebonden en gefolterd. Volgens het OM hebben de twee hoofdverdachten het slachtoffer onder meer stroomstoten toegediend, gebrandmerkt met tatoeages, met een hamer en andere voorwerpen toegetakeld en bedreigd hebben met een doorgeladen pistool. In de vroege ochtend wist het slachtoffer te ontsnappen en werd hij hevig bloedend op straat aangetroffen. Aanleiding zou een conflict over drugs zijn geweest.

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League