Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Controle van opslag in Moordrecht: drank, lachgas en dieren in slechte omstandigheden aangetroffen

Bij een controle van opslagruimten in Moordrecht heeft de politie, samen met handhavers van de gemeente Zuidplas, douaniers en medewerkers van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), illegaal vuurwerk, goederen voor drugs, lachgas en dieren aangetroffen.

Dat meldt de gemeente Zuidplas. In het overgrote deel van de boxen zat niets geks, maar in enkele werden toch dingen gevonden die niet door de beugel konden, volgens de gemeente.

"In een opslagunit werden goederen voor de hennepteelt en illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, onder meer zware categorie mortieren, lagen onbeschermd weggestopt onder spullen. Levensgevaarlijk." Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd. De kosten daarvan gaat de gemeente verhalen op de overtreder. De politie maakte voor beide zaken proces-verbaal op.

In een andere box vonden de instanties kleine dieren zoals een vogel in een kooi, weggezet tussen allerlei spullen, en een bijna leeg aquarium met vissen. De omstandigheden waarin de dieren leefden, waren slecht. De dierenpolitie buigt zich over de zaak.

Ook werden lachgas-cilinders aangetroffen die niet waren opgeslagen zoals dat zou moeten en er was op de plek veel lachgas gebruikt. De ODMH heeft dit in onderzoek. In drie units lag een groot aantal flessen sterke drank. Dit is een zaak voor de douane, omdat die het vermoeden heeft dat over de drank geen accijnzen zijn betaald.

Lees ook dit premiumartikel van onze partner

Ga gratis verder

Log in of registreer gratis op NU.nl en krijg toegang tot extra artikelen

Eerder

Lees meer over:

Rotterdam