Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Conte woest na 'onacceptabele vertoning' Spurs: 'Ik zie elf egoïstische spelers'

Door onze sportredactie

Trainer Antonio Conte van Tottenham Hotspur heeft na het puntenverlies bij Southampton (3-3) flink van zich afgebeten. De Italiaan noemde zijn spelers "egoïstisch" en was ook kritisch op clubeigenaar Daniel Levy.

"Deze vertoning op het veld was onacceptabel", foeterde Conte op de persconferentie na afloop. "Ik zie egoïstische spelers die elkaar niet willen helpen en niet met hun hart spelen. We staan met elf spelers op het veld, maar we zijn geen team. Je moet met vuur en met je hart spelen."

"De club is verantwoordelijk voor het transferbeleid en de trainer heeft ook zijn verantwoordelijkheid. Maar waar zijn de spelers? Ik zie alleen elf spelers die voor zichzelf voetballen."

Tottenham kwam tegen Southampton met 3-1 voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. In blessuretijd benutte James Ward-Prowse een penalty en bezorgde de thuisploeg een punt.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

'Spurs is niet gewend om voor iets belangrijks te spelen'

Conte is bezig aan zijn tweede seizoen bij Tottenham. De Londenaren staan vierde en doen ook dit seizoen niet mee om de landstitel. Dat zorgt voor gemor onder de achterban.

"Bij Spurs zijn ze niet gewend om voor iets belangrijks te spelen", zei Conte. "Ze willen blijkbaar niet met stress en druk spelen. Dat is het verhaal van Tottenham. Ze hebben al twintig jaar dezelfde eigenaar, maar nog nooit iets gewonnen. Waarom is dat?"

Volgens de 53-jarige Italiaan heeft het geen nut als de clubleiding hem ontslaat. "Je kan de trainer wegsturen, maar de situatie verandert niet. Kijk eens naar welke trainers Tottenham Hotspur de afgelopen jaren allemaal op de bank heeft gehad."

"Reputaties van trainers worden op het spel gezet door ze te ontslaan en de situatie verder ongewijzigd te laten. Ik probeerde dit voorheen te verhullen. Maar wat ik vandaag heb gezien, is onacceptabel. Voor de club en voor de fans."