Netherlands

Confrontaties Feyenoord- en Ajaxfans voorkomen, zeker dertien arrestaties

Op verschillende plekken in het land heeft de politie mogelijke confrontaties tussen supporters van Feyenoord en Ajax voorkomen. In totaal zijn dertien mensen aangehouden.

Negen personen zijn gearresteerd voor verboden wapenbezit. Volgens de politie hadden ze knuppels en boksbeugels bij zich. Vier anderen werden opgepakt voor bijvoorbeeld belediging en bezit van vuurwerk.

De politie trad onder meer op in Vlaardingen, waar bij voetbalvereniging DVO32 een groep Feyenoordfans werd ingesloten, meldt de regionale omroep Rijnmond. De groep was volgens de politie "ergens anders op uit dan een potje voetbal kijken".

Ook elders, zoals in Bodegraven, werden confrontaties tussen fans van Feyenoord en Ajax voorkomen, laat de Rotterdamse locoburgemeester Bert Wijbenga weten. Hij is tevreden over het werk van de politie. "De politie heeft zich uitstekend geprepareerd op de wedstrijd vandaag en heeft adequaat gehandeld op mogelijke opstootjes. Ondanks de onrustige aanloop is de wedstrijddag verder relatief rustig verlopen."

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten