Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Conference League-held Zaniolo naar Galatasaray na bedreigingen bij AS Roma

Door onze sportredactie

Nicolò Zaniolo zet zijn loopbaan voort bij Galatasaray, zo maakte zijn oude club AS Roma woensdag bekend. De Italiaan vertrok een dag eerder per direct bij de Serie A-club nadat hij door fans met de dood werd bedreigd.

De 23-jarige Zaniolo was vorig seizoen nog de held bij AS Roma. De middenvelder maakte het enige doelpunt tegen Feyenoord in de finale van de Conference League en bezorgde de club daarmee de eerste Europese prijs sinds de Jaarbeursstedenbeker in 1961.

De afgelopen weken groeide Zaniolo uit tot een paria bij de fans van AS Roma. De elfvoudig international zei meerdere keren dat hij naar een buitenlandse competitie wilde overstappen, wat voor trainer José Mourinho reden was om hem niet meer op te nemen in de wedstrijdselectie.

Zaniolo werd vervolgens met de dood bedreigd door woedende AS Roma-fans, die de aanvallende middenvelder liever kwijt dan rijk waren. Daarom vertrok hij ruim een week geleden uit de Italiaanse hoofdstad. Sindsdien verbleef hij in La Spezia.

Vorige maand wees Zaniolo een transfer naar Premier League-club Bournemouth af, waardoor de speler zich nog onmogelijker maakte bij AS Roma. Hij vindt nu een uitvlucht naar Galatasaray, dat naar verluidt zo'n 20 miljoen euro voor hem betaalt.

Een transfer naar Galatasaray is mogelijk, omdat de transfermarkt in Turkije pas woensdag sluit. Bij de koploper van Turkije staan verder onder anderen Dries Mertens, Juan Mata en voormalig AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø onder contract, terwijl Mauro Icardi wordt gehuurd van Paris Saint-Germain.