Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Column: Twee egeltjes op een linkse wolk

Ivo kok is journalist van De Limburger.

Twee egeltjes die de liefde met elkaar proberen te bedrijven, maar dat gaat zo ontzettend voorzichtig, dat je je afvraagt of er ook nog passie bijzit.

Piet Jeuken is deze week van de beeldspraak. Piet is een PvdA’er uit Helmond, vorig jaar kreeg hij nog de gouden partijspeld. Hij beschrijft de paringsdans tussen de PvdA en GroenLinks, die wat hem betreft wel heel lang in hetzelfde standje blijft hangen. Anders gezegd: het schiet niet echt op.

Toch is de steeds innigere vrijage al ruim voldoende om de doorgaans zo stoïcijnse Mark Rutte serieus bloednerveus te maken. ‘De linkse wolk’, bromt onze premier over de samenwerking tussen Klaver en Kuiken. Zonder echte vrienden op rechts en met een middenblok waarop hij volgens de peilingen niet bepaald kan bouwen, vreest de VVD-leider een linkse directe tijdens de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen.

Niet dat Rutte nou per se zo begaan is met de bezetting in de twaalf provinciehuizen. Maar omdat die ook de basis vormt voor de samenstelling van de Eerste Kamer – een sterk staaltje staatsrechtelijke schizofrenie – slaapt hij gewoon even iets minder goed door twee egeltjes die de liefde met elkaar proberen te bedrijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal
Menu
Index
Index