Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Coach Jong PSV wil wel trainer worden van eerste elftal: 'Ultieme droom'

Adil Ramzi, coach van Jong PSV, ziet het wel zitten om trainer te worden van het eerste elftal, nu Ruud van Nistelrooij is vertrokken. Dat zegt hij in gesprek met de NOS. "Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?"

"PSV is mijn club. Ik zit hier al zeven jaar en heb mezelf eerder al bewezen als assistent, en nu ook op internationaal niveau bij Jong PSV", zegt de 45-jarige Ramzi tegen de NOS.

Met dat laatste doelt de trainer op de winst van zijn team tegen Chrystal Palace (3-1) in de finale van de Premier League International Cup. "Dat zijn ingrediënten die bij mij zorgen voor vertrouwen. Mijn ambitie en ultieme droom is gewoon PSV 1 trainen."

"Ik heb van dichtbij trainers meegemaakt die een soortgelijke kans kregen."

"Laat ik het zo zeggen: ik loop er niet voor weg. Soms vallen de zaken net goed en dat zet je aan het denken. Als je mij vraagt wat ik wil, dan is het de kant op van hoofdtrainer. Ik heb van dichtbij trainers meegemaakt die een soortgelijke kans kregen, van wie ik denk dat ik op dit moment verder ben in mijn ontwikkeling."

"Met Philip Cocu is het ook goed afgelopen."

Ramzi zegt het voor hem begrijpelijke argument te kunnen weerleggen dat hij nog niet genoeg ervaring heeft. "Ik snap wel dat iedereen dat nu zegt, maar ik wil mezelf niet vergelijken met anderen. Ervaring speelt mee, maar ik geloof voor honderd procent in mezelf. Daarnaast kan ik met Phillip Cocu ook een voorbeeld geven waar het wel goed is afgelopen."

Cocu legde eenzelfde soort weg af in de jeugd van PSV zoals Ramzi die nu doorloopt. Hij deed het alleen in kortere tijd. Na vier jaar als jeugdtrainer pakte Cocu als hoofdtrainer zes prijzen, waaronder drie landstitels.

Ramzi langs de lijn tijdens een wedstrijd tussen Heracles Almelo en Jong PSV, eind april (foto: ANP).
Ramzi langs de lijn tijdens een wedstrijd tussen Heracles Almelo en Jong PSV, eind april (foto: ANP).