Netherlands

CNV: Benut praktijkervaring ambtenaar

Ambtenaren bij uitvoeringsorganisaties hebben veel kennis uit de praktijk, maar die kennis wordt niet of nauwelijks benut.

Dat stelde Loek Schueler, projectmanager bij vakbond CNV, maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Een commissie van zeven Kamerleden –de Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties genaamd– doet onderzoek naar de oorzaken van de grote problemen bij uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst.

Maandag vonden de eerste openbare hoorzittingen plaats waarin de Commissie luisterde naar de stem van medewerkers op de werkvloer, vertegenwoordigd door onder andere vakbond CNV.

Schueler baseerde zich tijdens de hoorzitting op de resultaten van een enquête onder 450 werknemers van grote uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst, UWV en DUO.

Uit de enquête blijkt dat medewerkers vaak al zien aankomen dat het fout gaat in de praktijk, maar dat hun signalen stranden in een van de vele managementlagen in de organisatie en niet terecht komen bij de politiek.

Een voorbeeld hiervan is een memo waarin een ambtenaar waarschuwde voor de problemen bij de kinderopvangtoeslag, een memo die al in 2017 bij de top van de fiscus terecht kwam, legde Schueler uit.

Football news:

Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over