Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

City veroordeelt gooien van voorwerp naar Klopp en 'ongepaste' spreekkoren

Door onze sportredactie

Manchester City heeft zaterdag een aantal incidenten van zijn supporters tijdens de Premier League-topper tegen Liverpool stevig veroordeeld. Daarbij gaat het om het gooien van een voorwerp naar Liverpool-coach Jürgen Klopp en om "ongepaste" spreekkoren.

"We hebben begrepen dat er een voorwerp richting de coach is gegooid", schrijft Manchester City in een statement op de website. "Zulke incidenten zijn volstrekt onacceptabel en wij veroordelen de acties van de verantwoordelijke(n) stevig."

Het is onduidelijk om wat voor voorwerp het gaat en wanneer het incident precies is gebeurd. De nummer twee van de Premier League zal het onderzoek van de politie van Manchester "op alle mogelijke manieren" volledig steunen.

Ook is Manchester City teleurgesteld door "ongepaste" spreekkoren van de thuisfans. Volgens Engelse media refereerden de supporters daarbij aan de Hillsborough-ramp.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

'We blijven samenwerken om haatdragende spreekkoren te voorkomen'

"We betreuren elke belediging die deze spreekkoren mogelijk hebben veroorzaakt", laat City weten. "We zullen blijven samenwerken met supportersgroepen en officials van beide clubs om haatdragende spreekkoren uit deze wedstrijd te bannen."

De Hillsborough-ramp vond in 1989 plaats in het stadion van Sheffield Wednesday tijdens de halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest. Die wedstrijd werd onpartijdig terrein gespeeld.

Een paniekuitbraak in het vak met Liverpool-supporters leidde tot een dodelijke stormloop, waarbij aanvankelijk 95 mensen om het leven kwamen. Het 96e slachtoffer overleed vier jaar later en het 97e slachtoffer ruim 32 jaar na dato.

Manchester City won de topper tegen Liverpool zaterdag met 4-1. De ploeg van coach Josep Guardiola staat tweede op acht punten van koploper Arsenal.

Top vijf Premier League