Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

City veroordeelt bekogelen spelersbus Liverpool en Hillsborough-spreekkoren

Door onze sportredactie

Manchester City heeft zaterdag een aantal incidenten tijdens en na de Premier League-topper tegen Liverpool stevig veroordeeld. Supporters gooiden na de wedstrijd een voorwerp naar de spelersbus van 'The Reds' en maakten zich tijdens het duel schuldig aan "ongepaste" spreekkoren.

"We hebben begrepen dat er een voorwerp richting de bus is gegooid", schrijft Manchester City in een verklaring op de website. "Zulke incidenten zijn volstrekt onacceptabel en wij veroordelen de acties van de verantwoordelijke(n) stevig."

Volgens City is in een woonwijk een "object" richting de bus van Liverpool gegooid. Engelse media melden dat een baksteen door een ruit werd gegooid. Niemand zou gewond zijn geraakt.

De nummer twee van de Premier League zal het onderzoek van de politie van Manchester "op alle mogelijke manieren" volledig steunen.

Enkele jaren geleden werd de spelersbus van Manchester City in Liverpool al eens bekogeld met onder meer vuurwerk, stenen en flessen. De UEFA legde Liverpool daarvoor een boete op.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

'We blijven samenwerken om haatdragende spreekkoren te voorkomen'

Ook is Manchester City teleurgesteld door "ongepaste" spreekkoren van de thuisfans. Volgens Engelse media refereerden de supporters daarbij aan de Hillsborough-ramp.

"We betreuren elke belediging die deze spreekkoren mogelijk hebben veroorzaakt", laat City weten. "We blijven met supportersgroepen en officials van beide clubs samenwerken om haatdragende spreekkoren uit te bannen."

De Hillsborough-ramp vond in 1989 plaats in het stadion van Sheffield Wednesday tijdens de halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest. Die wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld.

Een paniekuitbraak in het vak met Liverpool-supporters leidde tot een dodelijke stormloop, waarbij aanvankelijk 95 mensen om het leven kwamen. Het 96e slachtoffer overleed vier jaar later en het 97e slachtoffer ruim 32 jaar na dato.

Manchester City won de topper tegen Liverpool zaterdag met 4-1. De ploeg van coach Josep Guardiola staat tweede, op acht punten van koploper Arsenal.

Top vijf Premier League