Netherlands

Chinese kleuterjuf krijgt doodstraf voor vergiftigen kinderen

Een kleuterjuf in China is ter dood veroordeeld voor het vergiftigen van tientallen kinderen in een wraakactie tegen een collega. Een kleuter kwam daardoor om het leven.

Een rechtbank in de centrale Chinese provincie Henan beschuldigde de vrouw ervan natriumnitriet te hebben gestopt in pap die voor de leerlingen van haar collega was klaargemaakt. Hierdoor werden 25 kinderen ziek en moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. De vergiftiging vond in maart 2019 plaats. Een jongen werd ernstig ziek en stierf in januari van dit jaar.

Volgens de rechtbank wist de vrouw dat natriumnitriet schadelijk was, maar ging ze door „zonder rekening te houden met de gevolgen”.

Natriumnitriet wordt onder meer gebruikt voor het langer bewaren van vlees, maar kan giftig zijn als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

Het was niet de eerste keer dat de vrouw natriumnitriet gebruikte om iemand te vergiftigen, aldus de autoriteiten. In 2017 deed ze het goedje in de mok van haar man, waardoor hij lichte verwondingen opliep.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi