Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Chinees ministerie keurt neerhalen 'spionageballon' door VS af

Door onze nieuwsredactie

China heeft zondag zijn "ernstige afkeuring" uitgesproken over het uit de lucht schieten van een 'spionageballon' door de Verenigde Staten. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een verklaring gezegd dat het land het recht heeft om passend te reageren. Het ministerie zei niet wat een eventuele reactie zou inhouden.

In de verklaring noemt het ministerie het gebruik van geweld door de Verenigde Staten "een overduidelijke overreactie". Die zou in strijd zijn met internationale gebruiken. Zo liet de VS niet van tevoren aan China weten dat het de ballon zou neerhalen, toen de Amerikanen die beslissing eenmaal genomen hadden.

De Chinese ballon ter grootte van drie bussen vloog dagenlang boven de VS. Volgens China ging het om een afgedreven weerballon, maar de VS ging uit van een spionageballon.

Zaterdag werd de ballon boven de Atlantische Oceaan neergehaald. De Amerikaanse president Joe Biden had woensdag al toestemming gegeven om de ballon uit de lucht te schieten. De neergeschoten ballon is terechtgekomen ten oosten van de badplaats Myrtle Beach, in de staat South Carolina. De brokstukken worden opgevist en onderzocht.

Lees meer over:

China Verenigde Staten Buitenland