Netherlands

‘China niet akkoord met huidige TikTok-deal’

Foto: ANP

China zal het huidige plan voor de verdeling van Chinese en Amerikaanse belangen in TikTok Global niet goedkeuren. Volgens hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times brengt de huidige verdeling de nationale veiligheid, belangen en waardigheid van China in gevaar.

TikTok Global, waarin de internationale activiteiten van de populaire video-app TikTok zijn ondergebracht, is een dochteronderneming van ByteDance. Dat Chinese technologiebedrijf krijgt naar eigen zeggen 80 procent van de aandelen van TikTok Global in handen. President Donald Trump maakte bekend in principe akkoord te zijn met verschillende transacties rond TikTok. Daarbij krijgt softwarebedrijf Oracle 12,5 procent en supermarktconcern Walmart 7,5 procent van het nieuw op te richten TikTok Global in handen. Dat is concreet een minderheidsbelang, maar Washington weegt naar verluidt mee dat Amerikaanse investeerders bij elkaar opgeteld al 40 procent van ByteDance zelf bezitten. Volgens die redenering is TikTok Global, direct of indirect, voor 53 procent in Amerikaanse handen.

De Chinese overheid heeft een streep gezet door deze overeenkomst, volgens Global Times. De krant is doorgaans goed geïnformeerd als het om de Chinese overheid gaat. Het medium is gelieerd aan het Volksdagblad, wat op zijn beurt de officiële spreekbuis is van de Communistische Partij in het Aziatische land.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi