Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

CDA-partijleider Hoekstra: migratiestroom niet vol te houden

Foto: ANP

Het migratieprobleem wordt met de dag groter, zei CDA-partijleider Wopke Hoekstra op het CDA-partijcongres. “De huidige aantallen zijn simpelweg niet vol te houden.” Er is volgens Hoekstra een “stevige aanpak” nodig “die zowel Europees als nationaal is”.

Er moet primair worden gekozen voor opvang in de regio. Daarnaast moeten de afspraken worden nageleefd dat in de lidstaat waar een vluchteling aankomt, de asielprocedure moet worden doorlopen. “Zonder deze afspraak blijft het asielbeleid mank en herstellen we niet de orde die nodig is voor de opvang van echte vluchtelingen”, zei Hoekstra.

Hij herhaalde dat het CDA heeft gepleit voor een “strikte fysieke Europese buitengrens zoals hekken”, die door de Europese Unie moeten worden betaald. “Dit kan niet een eigen verantwoordelijkheid zijn van de landen aan de buitengrens. Daarin zullen we in Europa met zijn allen samen moeten optrekken.”

Streng, rechtvaardig en barmhartig migratiebeleid vormen geen tegenstelling, zei Hoekstra, “zoals partijen op de flanken links en rechts ons willen laten doen geloven”.