Netherlands

Cambuur klopt Jong PSV in vermakelijk duel: 5-1

Na twee duels zonder zege pakte SC Cambuur vrijdagavond weer eens drie punten. Een leuke wedstrijd tegen Jong PSV werd in eigen huis met maar liefst 5-1 gewonnen.

Dat er volop werd gescoord, was gezien de spelopvatting van beide ploegen geen verrassing. Beide teams kwamen met aanvallende intenties in het veld en dat leverde van meet af aan een levendig duel op. Cambuur, waar assistent-trainer Sandor van der Heide na enige tijd van afwezigheid weer op de bank zat, zette veel én vroeg druk en dat gold ook voor de Eindhovense beloften.

Jong PSV nam al na vijf minuten brutaal de leiding. Jeremy Antonisse glipte door de Cambuurdefensie nadat linksback David Sambissa buitenspel ophief. Antonisse liet vervolgens doelman Sonny Stevens kansloos: 0-1. De Leeuwarders namen daarna het heft in handen. Nadat Jamie Jacobs al twee goede kansen had gemist, was het bij de derde keer alsnog raak: 1-1.

Vervolgens kregen beide teams enkele mogelijkheden op een tweede doelpunt, maar uiteindelijk was het Robert Mühren die in de 40 e minuut daadwerkelijk succesvol was: 2-1. Vier minuten later scoorde de Cambuurspits met zijn twintigste competitiegoal van het seizoen ook nog eens de 3-1 na een van de vele prachtige aanvallen van de avond.

Marge

Jacobs vergrootte de marge van Cambuur een kwartier na rust tot drie. Hij maakte er 4-1 van met zijn tweede goal van het duel. Smaakmaker Robin Maulun stond aan de basis van de prima treffer, zoals de in de basis teruggekeerde Fransman vrijdag vaker menig succesvolle aanval opzette.

Hoewel Jong PSV zich in het restant van de wedstrijd bepaald niet gewonnen gaf, maakte invaller Jarchinio Antonia nog een vijfde goal voor de Leeuwarders. Hij scoorde na 72 minuten de 5-1 met een hard schot van dichtbij/.

De zege was de zestiende van het seizoen voor Cambuur. De ploeg gaat met 50 punten uit 21 duels aan de leiding in de eerste divisie. Volgende week zondag speelt de ploeg van trainer Henk de Jong opnieuw thuis. Dan is MVV Maastricht de opponent in Leeuwarden.

Football news:

Atletico controleerde de eerste helft van de derby dankzij Simeone ' s gedurfde plan. Toen werd het spel geopend, en Casemiro ' s spurts redde Real Madrid
Laporta op Messi: Barcelona is een familie. Ik hoop dat dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de beste speler in de geschiedenis blijft bij de club
Manchester derby in een verlaten stad: fans in plaats van spelers ontmoeten hun auto ' s, Zinchenko geeft een Interview in het Russisch, Sulscher breekt de serie Pep
Laporta op verkozen president van Barca: de club moet opnieuw gelukkig en economisch duurzaam
Liverpool heeft niet gewonnen op Anfield in 8 opeenvolgende competitiewedstrijden voor het eerst sinds 1952
Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009