Netherlands

Busmaatschappij met feestende studenten legt dit weekend alles stil

De busmaatschappij die woensdag feestende studenten vervoerde van de Groningse studentenvereniging Vindicat, heeft voor dit weekend alle feesttours afgezegd. "Ik wil eerst dat deze hectiek voorbij is", zegt Nico Kooistra van Kooistra Reizen.

"Ik krijg zelfs doodsbedreigingen", zegt de ondernemer. "Het is heel heftig allemaal." Kooistra zegt dat hij aan het begin van de zomer is gaan rijden met zijn feestbussen. Rijden met zo'n bus is niet verboden zolang passagiers maar een mondkapje dragen.

"En wij laten maar 25 tot 30 mensen toe in een bus met 80 stoelen." Passagiers moeten niet alleen een mondmasker dragen, maar ook blijven zitten en van tevoren een gezondheidsverklaring tekenen.

In de piek van de tweede golf besmettingen heeft het bedrijf zes weken geen bus ingezet. "Omdat besmettingen, zeker in het noorden, dalen, zijn we sinds kort weer gaan rijden."

Gisteren doken er beelden op van studenten die een feestje bouwden in de bus en zich daarbij niet aan de coronamaatregelen hielden:

Kooistra erkent dat er woensdag iets is misgegaan, maar dat zijn eigen personeel zich wel aan de regels hield. "Onze medewerker heeft niet goed gehandhaafd. Hij heeft wel gewaarschuwd, maar er werd niet geluisterd. Hij had de bus aan de kant moeten zetten, maar dan sta je midden op het platteland langs de weg."

Handhaven is vaker een probleem geweest, zegt hij. "Dan zou je misschien eigenlijk moeten besluiten om de ritten niet te doen, maar ik ben blij dat we nog iets kunnen." Hij schat in totaal tussen de twintig en dertig busreizen te hebben gedaan. Hij zegt overigens dat zijn bedrijf niet in financiële nood verkeert.

Studentenvereniging Vindicat heeft de betrokken studenten geschorst. De busmaatschappij gaat onderzoeken hoe de handhaving in de bussen verbeterd kan worden.

Football news:

Arthur scoorde voor Juventus voor de eerste keer. Hij speelt zijn 19e wedstrijd voor de club
Chelsea fans steunden Lampard met de wij geloven in Frank banner. Dan. Nu. Chelsea fans hebben altijd hoofdcoach Frank Lampard gesteund. In het stadion van de Londense club verscheen een spandoek wij geloven in Frank. Dan. Nu. Altijd
Real Madrid directeur Butragueno: iedereen weet wat Zidane voor ons betekent. Er doen geruchten de ronde als er geen overwinningen zijn. Directeur Emilio Butragueno van Real Madrid sprak over de hoofdcoach van het team Zinedine Zidane. Iedereen weet wat Zidane voor ons betekent. We willen dat hij zo snel mogelijk naar ons terugkeert (Zidane is geïnfecteerd met het coronavirus-CA. Showsport). Wij kennen de wetten van het voetbal, omdat wij hier al vele jaren werken. Als een team niet wint, zijn er reacties en geruchten van verschillende aard. We moeten verenigd blijven en werken zei Butragueno op Movistar+
Hertha ontsloeg hoofdcoach en directeur na 1-4 weg naar Werder
Karim Benzema: Real Madrid heeft een betere versie van Hazard nodig. Hij was geweldig in Chelsea en moet geschiedenis schrijven in Madrid
Inter om Eriksen te ruilen tegen Dzeko. De club wil de middenvelder verkopen aan een club die niet uit Italië komt, maar is bang om geen kopers te vinden. Edin Dzeko, die ruzie had met de hoofdcoach van Roma Paulo Fonseca en zich terugtrok uit het Rome-team, kan lid worden van de Milan club. Inter-middenvelder Christian Eriksen kan de andere kant op gaan
Ex-agent Modibo Barcelona geloofde in Hem, en Jean-Clair dacht dat hij al een fenomeen was. Agent Bruno Satine, die voorheen de belangen van Benfica verdediger Jean-Clair Todibo vertegenwoordigde en betrokken was bij de transfer van de speler naar Barcelona, sprak over de speler. We zijn blij met het werk dat we gedaan hebben om hem naar Barcelona te brengen, maar zijn Interesses Interesseren me niet meer. Hij heeft een complex karakter, hij heeft nooit geluisterd naar Abidal ' s advies. De club geloofde in Hem, maar Modibo dacht dat hij al een fenomeen was. Daarom bleek zijn avontuur in La Liga roemloos. Hij heeft goede kwaliteiten, maar hij mist bescheidenheid. Een rustige club zou perfect voor hem zijn. Misschien iets minder dan Lazio, want het is een zeer ambitieuze club, er is veel druk. Ik denk niet dat dit de beste optie is voor zijn carrière. Hij moet vanaf het begin beginnen, maar in een club waar hij kleine fouten kan maken die hem helpen beter te worden. Zelfs de besten deden dat. Op de bank zitten heeft geen zin. Het hangt alleen van hem af of hij zal slagen. Hij heeft uitstekende fysieke kenmerken. Maar hij moet met zijn hoofd werken, concentratie vinden. Er zijn minder getalenteerde spelers dan hij, maar ze vinden een manier om te schitteren. Hij moet willen leren en zich NIET speciaal voelen. Hij weet nog steeds niet hoe het werkt, en de mensen om hem heen helpen niet. Het spijt me, zei Satine. De Fransman, die twee jaar lang door Benfica van Barca werd uitgeleend met een optie om uit te kopen, heeft dit seizoen slechts twee wedstrijden gespeeld - in de Portugese Cup en de Portugese League Cup