Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

Foto: ANP

De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

De gevolgen van de oorlog en de sancties raken zowel de Russische industrie als dienstensector. Maar met name de industrie van Rusland zal onder druk komen te staan. Die loopt het risico om veel minder efficiënt te worden en ook op technologische achteruitgang door de uitgebreide internationale isolatie, aldus de Bundesbank. De centrale bank zegt dat veel hoogwaardig personeel uit Rusland al naar het buitenland is gegaan en dat deze trend de komende jaren zal doorzetten.

De Bundesbank verwacht verder dat Rusland nog meer afhankelijk zal worden van zijn olie- en gasexport, maar dat het land hier hinder zal ondervinden van embargo’s. Kopers van Russische fossiele brandstoffen zullen waarschijnlijk forse kortingen eisen. Ook kan de olie- en gasproductie van Rusland flink gaan dalen omdat er minder vraag is, denkt de centrale bank.