Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Buma Lifetime Achievement Award voor Ilse DeLange

Foto: ANP

Ilse DeLange mag maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2022 de Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. De 45-jarige zangeres ontvangt de prijs voor de bijdrage die ze al meer dan 25 jaar levert aan de Nederlandse muziekindustrie.

“Ilse DeLange benadert alles met die voor haar kenmerkende en innemende openheid en spontaniteit. Het levert waardering én bewondering op van zowel fans als collega’s”, laat directeur Bernard Kobes van Buma/Stemra weten. “Ilse is daarom de terechte ontvanger van de Buma Lifetime Achievement Award 2022.”

DeLange brak in 1998 door met haar debuutplaat World of Hurt. Het country-album werd 600.000 keer verkocht, goed voor vijf keer platina. Inmiddels maakte ze nog vijftien albums, waarvoor ze nog dertien keer platina ontving. Ook won ze zes Edisons, tientallen Europese muziekprijzen en een Amerikaanse Country Music Award.

De Buma Lifetime Achievement Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. Eerder ging de prijs naar onder anderen Thijs van Leer (2020), Peter Koelewijn (2019), John Ewbank (2018) en Edwin Evers (2017). De uitreiking vindt plaats in Spant! in Bussum.