Netherlands

Britse winkelverkopen voor het eerst gedaald sinds begin metingen

Foto: ANP

De Britse winkelverkopen zijn vorig jaar voor het eerst gedaald sinds de metingen zijn begonnen. Onzekerheid over de brexit speelde de verkopen parten, liet het British Retail Consortium (BRC) weten. De week van Black Friday was afgelopen jaar de belangrijkste voor winkeliers, eerder was dat altijd de week voor Kerst.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft twee keer het risico op een no-dealbrexit gelopen afgelopen jaar”, legt topvrouw Helen Dickinson van het BRC uit. Door de verkiezingen trok die onzekerheid tot laat in december door. Bovendien werden consumenten volgens Dickinson niet alleen voorzichtiger, maar letten ze ook meer op hoe en waar artikelen geproduceerd zijn en of die milieuvriendelijk zijn.

De totale waarde van de door winkels verkochte goederen daalde in 2019 met 0,1 procent, becijferde het BRC. Zo’n daling was nooit eerder voorgekomen. In 2018 noteerde het BRC nog een stijging van de winkelverkopen met 1,2 procent.

Football news:

Thomas Tuchel:als beide benen intact waren, had je mijn 40 meter sprint kunnen zien
PSG redde Tuchel ' s huisdier: Choupo-moting kreeg iedereen gratis, slaagde er niet in om vanaf een centimeter te scoren, en trok Paris nu naar de halve finale van de Champions League
Gian Piero Gasperini: het ergste is dat we zo dichtbij waren. Ik kan alleen de jongens bedanken
Neymar was de speler van de wedstrijd Atalanta-PSG. Hij assisteerde
ПС PSG leed door de hele kwartfinale en draaide het om in 149 seconden. De Italiaanse vloek opgeheven en zo ver gegaan in de Champions League voor de eerste keer in 25 jaar
ПС PSG ' s pijn werd omgezet in geluk: in drie minuten, de lijdende sterren veranderden in het vieren van koningen
De club uit Italië wint de Champions League niet voor het 10de jaar op rij. Dit is een anti-record