Netherlands

Britse dierentuin zit in de maag met scheldende papegaaien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Bezoekers van een dierentuin in het Britse Lincolnshire kwamen onlangs voor een vervelende verrassing te staan toen ze de huid vol werden gescholden door een vijftal papegaaien. De dieren hadden het taalgebruik elkaar tijdens de sluiting van het park door het coronavirus aangeleerd.

Bij de afwezigheid van bezoekers hadden de vijf roodstaartpapegaaien elkaar in hun verblijf aangestoken tijdens hun quarantaine. De reactie van de medewerkers van de dierentuin, die hun lachen niet konden inhouden, maakte het alleen maar erger. Al snel begonnen ook de vogels te lachen na het schelden. 

Stamkroeg met oude mannen

Het is niet ongebruikelijk dat papegaaien bepaalde woorden overnemen, maar met de vijf scheldende dieren samen "begint het op een stamkroeg met oude mannen te lijken waar iedereen vloekt en schatert", zegt Steve Nichols, beheerder van de dierentuin, tegen het lokale Lincolnshire Live. "We vinden het als verzorgers altijd wel grappig." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie VS komt vrouw in nood redden, maar blijkt papegaai

Toen de dierentuin de deuren weer opende na de coronapauze, werden de brutale papegaaien op hoop van zegen weer tentoongesteld aan het publiek. Maar het duurde niet lang voor de bezoekers van het park het moesten ontgelden.

Vulgariteiten  

"Na twintig minuten kregen we al te horen dat er iemand was uitgescholden", zegt Nichols. "Daarna kreeg een volgende groep mensen vulgariteiten om de oren. Vooral een jong meisje kreeg er van langs." Welke scheldwoorden de papegaaien gebruikten, is niet bekend. 

Om een herhaling van het scenario te voorkomen, werden de grofgebekte vogels in een apart hok geplaatst, buiten het zicht van bezoekers. In het weekend zou immers een groep kinderen langskomen. Nichols: "Hopelijk zullen ze beter taalgebruik leren. We zullen ze later weer loslaten in aparte verblijven. Het is toch minder erg als er eentje aan het schelden is in plaats van een kleine groep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Extreem sociaal: roodstaartpapegaai helpt ander en hoeft er niks voor terug

Football news:

ūüĎŹ De hele wereld praat over Khabib ' s vertrek en feliciteert hem met zijn overwinning. Zij eisen de eerste plaats in de waardering voor hem en respecteren de wens om bij zijn familie te zijn hier Conor, Ronaldo, Joe Rogan en anderen
Klopp Pro 2:1 met Sheffield: wint 2:0 of 3:0 komen wanneer je fel vecht in games als deze
Messi herhaalde zijn slechtste zegereeks-6 wedstrijden zonder doelpunten voor Real Madrid
Schalke is 21 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga en bevindt zich op de voorlaatste plaats
Suarez deelt de eerste plaats in de La Liga goalscoring race met Fati en Paco, met 5 (4+1) punten in 5 wedstrijden
Real Madrid verslaat Barcelona met overwinningen in full-time offici√ęle wedstrijden-97 vs 96
Lampard in de aflevering met Maguire en Aspilicueta: a Clean penalty in favor of Chelsea