Netherlands

Brits parlement akkoord met regionaal beperkingssysteem Engeland

Het Britse parlement is akkoord gegaan met een systeem van trapsgewijze regionale beperkingen voor Engeland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat gebeurde ondanks een opstand tegen de plannen van premier Boris Johnson vanuit zijn eigen Conservatieve partij. De rebellie bij de Tories duidt erop dat er steeds meer onvrede is aan de rechterkant over de aanpak van de corona-epidemie in het Verenigd Koninkrijk.

Meer dan 40 procent van de Engelse bevolking woont in regio’s die vanaf woensdag met de zwaarste categorie van beperkingen te maken krijgen. Met de nieuwe aanpak komt een einde aan een maand nationale lockdown. Slechts 1 procent van de Engelsen krijgt te maken met de beperkingen van de lichtste categorie.

„Omdat de verspreiding van de epidemie door het land varieert, is er veel te zeggen voor een regionaal trappensysteem in Engeland”, zei Johnson tegen het parlement. Daar kreeg hij met veel kritiek te maken. Tientallen van Johnsons 364 gekozen partijgenoten vinden zijn plan draconisch, slecht uitgevoerd en gebaseerd op onvoldoende wetenschappelijk bewijs.

Het nieuwe systeem van beperkingen kwam ondanks de Conservatieve opstand door het parlement met 291 tegen 78 stemmen omdat de grootste oppositiepartij, Labour, zich van stemming onthield in plaats van tegen de regering te stemmen. 55 partijgenoten van Johnson stemden uiteindelijk tegen de plannen van zijn regering.

Hoewel het nieuwe trapsgewijze systeem met drie categorieën minder ingrijpend is dan de voorgaande twee nationale lockdowns in Engeland, brengt het alsnog sociale en economische beperkingen met zich mee die ongekend zijn in vredestijd. Winkels en scholen blijven open in alle categorieën. In de zwaarste categorie worden pubs en restaurants gesloten behalve voor afhalen.

Reizen naar en vanuit regio’s met de zwaarste categorie beperkingen is verboden. Waar de zwaarste en de middelste categorie beperkingen van kracht is, is het verboden om binnen samen te komen met personen uit andere huishoudens.

De regering schat dat 23 miljoen Engelsen in regio’s wonen waar de zwaarste categorie beperkingen gaat gelden. 32 miljoen Engelsen wonen in gebieden waar de middelste categorie van kracht wordt. Samen is dat zo’n 99 procent van de Engelse bevolking. Johnson zegde toe dat de status van regio’s elke twee weken opnieuw wordt beoordeeld.

Het Verenigd Koninkrijk heeft van alle Europese landen de meeste doden te betreuren als gevolg van de corona-epidemie. Covid-19 werd er al zeker 59.148 personen fataal. Het longvirus is in totaal bij bijna 1,65 miljoen personen in het VK vastgesteld.

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013