Netherlands

Brit schept op de radio op over dollemansrit, maar ontkent in rechtszaal

1347 kilometer in 9,5 uur

22 minuten geleden Aangepast: 15 minuten geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een Britse autoliefhebber die zegt in minder dan tien uur van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het eiland te hebben gereden, is vrijgesproken door de rechtbank. Waar hij op de radio en tegen kranten voluit opschepte over zijn autorit, zei hij in de rechtszaal tegen de jury dat het allemaal maar grootspraak was.

De Britse krant The Guardian maakt melding van de zitting. Waarom hij in de rechtszaal moest verschijnen ligt voor de hand: de afstand tussen het Schotse dorpje John o'Groats en Land's End in het uiterste zuiden is 1347 kilometer. Wie zich houdt aan alle snelheidsregels zou er minimaal 15 uur over moeten doen, becijferde het Openbaar Ministerie.

Veel te hard

Als de 29-jarige Thomas Davies de rit in zijn Audi in 9 uur en 36 minuten had kunnen afleggen zoals hij zelf beweerde, dan moest hij dus wel veel te hard gereden hebben.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Weer een snelheidsduivel: man rijdt in 9 minuten van Rotterdam naar Breda

Kort nadat hij daarover zijn verhaal deed in de landelijke media en op zijn blog fragmenten van de rit liet zien, viel de politie bij hem binnen. Agenten zouden in zijn huis onder meer valse kentekenplaten en verklikkers voor snelheidscamera's hebben gevonden. Dat alles gebeurde in 2017. Waarom de zaak pas deze week voor de rechter kwam, is niet duidelijk. 

In de rechtbank vertelde Davies wat er volgens hem echt gebeurd was. Hij maakte die rit wel degelijk, maar deed er een stuk langer over dan hij eerst claimde. "Mijn blog is een overdrijving van mijn echte leven."

Nergens geflitst

Bovendien had hij de hele rit op de bijrijdersstoel gezeten. Zijn vrienden uit Ierland, met wie hij de trip maakte, waren degenen die werkelijk achter het stuur zaten. En bovendien: als hij echt als een idioot door heel Groot-Brittannië had gescheurd, dan moest er toch wel ergens één snelheidscamera hem geflitst hebben?

Waar en wanneer Davies de waarheid sprak -in zijn blog en de media, of in de rechtbank- staat niet vast. De jury vond in ieder geval dat al zijn veronderstelde verkeersovertredingen niet konden worden bewezen en sprak hem vrij.

Zie ook: Motorduivels tergen politie

Deze zomer kreeg de Nederlandse politie te maken met enkele soortgelijke gevallen.

Football news:

Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun