Netherlands

Brit doodgeschoten doordat jager hem aanziet voor wild zwijn

Direct overleden

30 minuten geleden Aangepast: 28 minuten geleden

Archieffoto: een jager jaagt op wilde zwijnen in Noord-Limburg. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een Britse expat is bij zijn huis in Frankrijk doodgeschoten door een jager die hem aanzag voor een wild zwijn. Het slachtoffer overleed vrijwel direct nadat de kogel hem had geraakt. De jager werd korte tijd later aangehouden.

"Het ongeluk gebeurde toen een groep mannen op wilde zwijnen aan het jagen was", zegt een bron tegen de Britse krant Metro over het 25-jarige slachtoffer, Morgan Keane. "Hij was buiten zijn huis hout aan het hakken toen een verdwaalde kogel hem raakte."

Het incident gebeurde in het afgelegen Franse plaatsje La Garrigue, ten noorden van Toulouse. Een 33-jarige Fransman is aangehouden en wordt verdacht van doodslag.

'Verschrikkelijk'

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar dat mocht niet baten. De jager vindt het 'verschrikkelijk wat er is gebeurd', zegt de bron. Hij was in nuchtere toestand en in het bezit van een jachtvergunning.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naakte man rent achter wild zwijn aan dat er met zijn laptop vandoor gaat

Naar aanleiding van het incident is een protestloop georganiseerd. "Het jagen moet hier stoppen", zegt een vrouw tegen de Daily Mail.

Buiten bereik

In Nederland wordt de jacht op wilde zwijnen gedwarsboomd door de grote drukte in het bos. Omdat veel mensen de bossen opzoeken in coronatijd, schrikken de zwijnen van de drukte en duiken ze diep weg. Op die manier zijn ze buiten het bereik van de jagers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwijnen afschieten moeilijk door coronadrukte in bos

Football news:

Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun